Yozgat'ta 'Hocalar Kahvesi' Kültürü Yeniden Yasatilacak

Yozgat Belediyesi, Tarihi Çapanoglu Büyük Camii çevre düzenleme çalismalari çerçevesinde “Hocalar Kahvesi’ni” yeniden hizmete sundu.

Yozgat'ta 'Hocalar Kahvesi' Kültürü Yeniden Yasatilacak
Kentin kültürel ve tarihi mirasini korumak amaciyla Çapanoglu Büyük Camii çevre düzenleme çalismalarini baslatan Yozgat Belediyesi, proje çerçevesinde kentin kültürel simgelerinden olan Hocalar Kahvesi’ni yeniden açarak vatandasin hizmetine sundu.

Göreve geldikleri günden itibaren Yozgat halkina verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirten Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, “Göreve geldigimiz gün Çapanoglu Büyük Cami çevresi harabe yeri gibiydi. Daha önce bir proje baslamis ama herhangi bir sekilde ivme kazanmamisti. Göreve geldigimiz zaman burada hak sahiplerini incitmeden, gönüllerini kirmadan çevre düzenlemesine basladik. Ilk basta yikim islemlerini gerçeklestirdik, önceleri belediye imkanlariyla buralarin yapilmasi hayli güçtü ve bize ekstra bir külfeti olacakti. Biz de projeyi önce Çevre ve Sehircilik Bakanligina arz ettik projenin maliyeti 20 milyon lira civarindaydi. Burayi siyasi büyüklerimizin de yardimiyla TOKI’ye tamamen karsilamak üzere ihale ettirdik. Hafriyat çalismalari ile birlikte otopark, yesil alanlarimiz, kahvemiz ve lavabolarimiz ile burasi sehrimize yakisir bir hale gelmeye basladi.

Ilk olarak Hocalar Kahvemizi vatandasin hizmetine sunmak istedik ve bugün de açilisini yaptik. Sehrimize hayirli olsun.” dedi.

Yozgat Belediye Baskani Celal Köse ve AK Parti Il Baskani Çelebi Altuntas’in kurdele kesimi ile açilisi yapilan Hocalar Kahvesinde 2 ay boyunca çay, kahve ve simit vatandasa ücretsiz sunulacak.
Kaynak: İHA