Mugla Yerel Seçim Manifestosu Imzalandi

Mugla Yerel Seçim Manifestosu, Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ahmet Aras tarafindan imzalandi.

Mugla Yerel Seçim Manifestosu Imzalandi
Bodrum Kadin Dayanisma Dernegi ile Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ahmet Aras arasinda Toplumsal Cinsiyet Esitligi kapsaminda hazirlanan Mugla Yerel Seçim Manifestosu’nun imza töreni gerçeklesti. Demokratik, katilimci ve kadinlarin hak temelli yasaminin belediyeler tarafindan saglanmasi amaciyla hazirlanan Mugla Yerel Seçim Manifestosu’nun imza töreni, Bodrum Belediyesi Toplanti Salonu’nda yapildi.

Törene Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Bodrum Kadin Dayanisma Derneginden Figan Erozan ile dernek temsilcileri, Bodrum Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürü Gülizar Gökçakir, Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Esitlik Büro Sorumlusu Fethiye Kizak ve basin mensuplari katildi.

Manifesto ile ilgili konusan Bodrum Kadin Dayanisma Dernegi temsilcisi Figan Erozan, “2019’da kadinlarin olusturdugu kent manifestosu Bodrum’u degistirmedi, Bodrum’u dönüstürdü. Bodrum kadini kesfetti ve her statüdeki kadini görünür, taninir, bilinir ve kentin yurttasi olarak yeniden tanimladi. Bu, kadiniyla erkegiyle kentin her alanini esitleme meselesiydi” dedi.

Kadinlarin Mugla’nin tüm ilçeleriyle baska bir dönüsüm sürecine girilmesini talep ettigini ve bu sürecin manifesto olarak kaleme alindigini belirten Erozan, "Birlikte yol yürüyecegimiz, birlikte Mugla’yi dönüstürecegimiz bir sürece girecegiz. Bodrum’da yaptiklarimizi Mugla’da da Ahmet Aras ile birlikte yapacagiz” diye konustu.

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras yaptigi açiklamada yerel yönetimlerin esit yurttaslik temelli politikalari desteklemesinin önemine deginerek, “Yerel yönetimlere çok önemli bir misyon yüklendi. Biz bes yildir bu misyonu içsellestirdik, Bodrum Kadin Dayanisma Dernegi ile beraber önemli çalismalara imza attik. Buradaki politikalarimiz cinsiyete dayali is bölümünü yok edecek politikalar olacak” dedi.



“Degisimin yüzyili esitligin yüzyili olacak”

Hayatin her alaninda esitligi saglamayi amaçladiklarini söyleyen Baskan Aras, “Biz bunu hep birlikte Bodrum’da gerçeklestirdik. Biz, bu basariyi Mugla’da da üzerine katarak sürdürecegiz. Kadinlarin, ayrimciliga ugrayan tüm kesimlerin sesini bu bes yilda duydum ve bunu dinlemeye devam edecegim. Degisimin yüzyilinin esitligin yüzyili olacaginin sözünü veriyorum. Esitlikten yana taraf oldugumu gururla beyan ediyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan manifesto okunarak imza altina alindi.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani adaylarina iletilen manifestoyla kadinlarin yerel siyasette kendi politikalari ile var olmalari hedefleniyor. Manifestoda “Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu (KEFEK) olusturulmasi”, “Avrupa Yerel Yasamda Kadin Erkek Esitligi Sartinin (CCRE) imzalanmasi”, “Stratejik planin Cinsiyete Duyarli Bütçe üzerinden olusturulmasi” gibi önemli maddeler yer aliyor.
Kaynak: İHA