Küçükçekmece'deki Saldiriya Iliskin Aziz Yeniay Adliyeye Gelerek Sikayetçi Oldu

AK Parti Küçükçekmece Belediye Baskan Adayi Aziz Yeniay’in seçim çalismasi sirasinda yasanan silahli saldiriya iliskin Yeniay adliyeye gelerek sikayetçi oldu. Yeniay’in beyaninda saldirinin kendisine yönelik oldugunu söyledigi ögrenildi.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Baskan Adayi Aziz Yeniay’in geçtigimiz cumartesi günü bir dernekte gerçeklestirdigi ’Mardinliler Bulusmasi’ programi sirasinda uzun namlulu silah ve tabanca kullanilarak saldiri gerçeklestirilmis, olayda Ebru Günes isimli kadin agir yaralanmisti. Olayin ardindan harekete geçen polis ekipleri saldirganlari yakalamak için üst üste operasyonlar gerçeklestirmisti. Düzenlenen bir dizi operasyon ile 26 süpheli yakalanarak gözaltina alinmisti. Bugün sabah saatlerinde 4 suça sürüklenen çocuk, emniyetteki islemlerinin ardindan Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. 22 süpheli ise saat 13.00 siralarinda adliyeye getirildi.

Savcilik karsisina çikan 4 suça sürüklenen çocuktan 3’ü tutuklanmasi talebiyle Sulh Ceza Hakimligine sevk edilirken yasi 18’den küçük 1 sahsin ise adli kontrolle serbest birakilmasi talep edildi.

Öte yandan Aziz Yeniay’in da adliyeye gelerek olaya iliskin sikayetçi oldugu ve beyanda bulundugu ögrenildi. Yeniay’in beyaninda saldirinin kendisi çiktiktan kisa bir süre sonra gerçeklestigini ve kendisine yönelik oldugunu söyledigi ögrenildi.
Kaynak: İHA