Karatay Belediyesinden YKS'ye Gireceklere Sinav Ücreti Destegi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girecek bütün ögrencilerin YKS kayit ücretini karsilayacak.

Karatay Belediyesinden YKS'ye Gireceklere Sinav Ücreti Destegi
Egitime destek veren Karatay Belediyesi, geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da üniversite sinavlarina hazirlanan ögrenciler için destegini açikladi.

Karatay Belediyesi, YKS girecek ve belediyeye basvurusunu yapacak Karatayli bütün gençlerin sinav oturumu kayit ücretini karsilayacak. Destekten Karatay’daki bütün lise 12. sinif ögrencileri, Karatay’da ikamet edip farkli il veya ilçede egitim gören bütün lise 12. sinif ögrencileri ve 20 yasini geçmemis olmak kaydiyla açik ögretim lisesi ögrencileri faydalanabilecek. Destekten faydalanmak isteyen ögrenciler, 1 Mart Cuma günü saat 23:59’a kadar Karatay Belediyesinin Yanibasimda Karatay mobil uygulamasina basvurularini yaptirabilecekler. Bu arada ögrenciler, kayit olduklari her oturum için destek alabilecekler. Ödemeler ise 18 ile 22 Mart tarihleri arasinda yapilacak.

“Gençlerimizin gayretleri ve basarilari daim olsun”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, her zaman gençlerin yaninda olduklarini vurgulayarak gençleri gelecege hazirlayacak her türlü projenin içinde yer almaya devam edeceklerini aktardi. Baskan Kilca, “Geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da YKS heyecanini yasayacak ilçemizdeki tüm 12’nci sinif ögrencilerimizin sinav kayit ücretlerini Karatay Belediyesi olarak biz karsilayacagiz. Ögrenci kardeslerimiz, ögretmenleri, aileleri ve sevdiklerinin büyük katkilariyla üniversite sinavlarina en iyi sekilde hazirlaniyorlar. Inaniyorum ki her biri çok iyi yerlere gelecek ve ülkemize de çok büyük katkilar yapacaklar. Bizler de bu destegimizle onlarin gayretlerine bir nebze de olsa katki sunmus olacagiz. Simdiden sinava girecek tüm ögrenci kardeslerime basarilar diliyorum. Gayretleri ve basarilari daim olsun. Karatay Belediyesi olarak her zaman onlarin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA