IGÜ Sürdürülebilirlik Çalismalariyla Ödüle Layik Görüldü

ISTANBUL Sürdürülebilirlik alanindaki çalismalarini gerçeklestirilen Istanbul Gelisim Üniversitesi (IGÜ), kullandigi aydinlatma elemanlari ve otomasyonu yenileme projesi ile DALI Lightings Awards 2023’te ‘Highly Commended’ ödülüne layik görüldü.

IGÜ Sürdürülebilirlik Çalismalariyla Ödüle Layik Görüldü
‘Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’ni benimseyerek çevresel sürdürülebilirlik basta olmak üzere her alanda sürdürülebilirlik çalismalarina önem veren Istanbul Gelisim Üniversitesi, dogal kaynaklarin etkin bir sekilde kullanilmasina yönelik uygulamalarda bulunup evrensel bir sorumluluk bilinciyle ilerliyor. YÖK tarafindan hazirlanan ‘Üniversite Izleme ve Degerlendirme Genel Raporu-2023’te de ‘Sürdürülebilirlik’ basligi altinda ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklari Kullanimi’ kategorisinde zirvede yer alan IGÜ, paydasi Elekon Akilli Yapi Teknolojileri firmasi ile yürüttügü çalismalardan biri olan aydinlatma elemanlari ve otomasyonu yenileme projesi ile DALI Lightings Awards 2023’te ‘Highly Commended’ ödülüne layik görüldü.



DALI protokolü tercih edildi

Gerçeklestirdigi çalismalar ile GreenMetric 2023 ve Times Higher Education (THE) 2023’te kategorilerdeki hizli yükselisi ile sürdürülebilirlik alaninda öne çikan IGÜ, YÖK tarafindan hazirlanan ‘Üniversite Izleme ve Degerlendirme Genel Raporu-2023’te de ‘Sürdürülebilirlik’ basligi altinda ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklari Kullanimi’ kategorisinde zirvede yer aldi. Bu kapsamda, paydaslarindan ‘Elekon Akilli Yapi Teknolojileri’ firmasi ile yürüttügü çalismalardan biri olan aydinlatma elemanlari ve otomasyonu yenileme projesi ile önemli bir basariya imza atti. Çalisma ortamlarinin refah seviyesini yükseltmek ve güncel teknolojiyi kullanarak enerjinin dogru kullanilmasini amaçlayan projede; ihtiyaçlari tam anlamiyla karsilayan, fiziki alanlarin kullanim amaci degistirilse dahi esnekligi ve programlanabilirligi sayesinde hizli bir adaptasyon saglayan DALI protokolünün tercih edildigi belirtildi.

“Sunum ve sergi gibi çesitli etkinliklere hizmet eden alanlara uygun senaryolar olusturuldu”

Istanbul Gelisim Üniversitesi K Blok’taki aydinlatmalarin degistirilmesiyle güncel mimariye göre ders, sunum ve sergi gibi çesitli etkinliklere hizmet eden alanlara uygun senaryolar olusturulurken; sürdürülebilirlik kapsaminda kat düzeyinde enerji analizi yapilmasini saglayacak çalismalar olusturuldu ve yangin sistemi ile de organize edilerek binadaki güvenlik seviyesinin artirildigi ifade edildi. Bu çalismalarla IGÜ, uluslararasi bir etkinlik olan DALI Lightings Awards 2023’te ‘Highly Commended’ ödülüne layik görüldü.



“Yenilenebilir enerji kaynaklarini kullanmak gezegenimizin sürdürülebilirligi için artik bir zorunluluk”

Enerji verimliligine yönelik projelerine bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyduklarini belirten IGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Sahin, “Dünyanin önemli gündemleri arasinda sürdürülebilirlik ve iklim degisikligi yer aliyor. Tüm dünya ülkeleri, önemli bir dönüsümün içerisinde. Sürdürülebilirlik çalismalari kapsaminda, enerji kaynaklarinin etkin ve verimli kullanimina yönelik yürüttügümüz çalismalar ile gelecek nesillere daha iyi bir dünya birakma hedefiyle ilerliyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarini kullanmak, gezegenimizin sürdürülebilirligi için artik bir zorunluluk diyebiliriz. Hem ülkemizin hem de üniversitemizin sürdürülebilirlik alanindaki gelisimine en üst düzeyde katki saglayabilmek için egitim, arastirma alanlarindaki interaktif faaliyetlerimizin yani sira; üniversite-sanayi is birligi, bilim, teknoloji ve istihdam alaninda katma deger saglayan projeleri stratejik hedeflerimiz dogrultusunda aktif olarak toplumun yararina olacak sekilde hayata geçiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA