Honaz'da 14 Subat Sevgililer Gününe Yakisir Anlamli Açilis

Honaz Belediyesi tarafindan yapilan Ayse-Mevlüt Kuru Parki, gerçeklestirilen törenle açildi. Geçtigimiz yil esini kaybeden Mevlüt Kuru, esinin vefati sonrasi adini yasatmak için hayir yaparak ilçeye park kazandirilmasini sagladi. 14 Subat Sevgililer Günü’nde açilisi gerçeklestirilen park, günün önemine anlam katarken, açilisa katilanlari da duygulandirdi.

Honaz'da 14 Subat Sevgililer Gününe Yakisir Anlamli Açilis


Honaz Belediyesi, 14 Subat Sevgililer Günü’nde anlamli bir açilis gerçeklestirdi. Belediye tarafindan ilçenin Haydar Mahallesi’ne yapilan çocuk parki ardinda barindirdigi hikâye ile açilisa katilan herkesi duygulandirdi. Ilçede yasayan Mevlüt Kuru, geçtigimiz yil hayatini kaybeden esinin adini yasatmak için hayir yapmaya karar verdi. Bununla ilgili belediyeye basvuran Kuru’ya Baskan Yüksek Kepenek, mahalleye çocuk parki yapilmasi önerisinde bulundu. Öneriyi kabul eden Mevlüt Kuru, esinin adinin parkta yasatilmasini istedi. Honaz Belediyesi tarafindan yapilan çocuk parkina Ayse-Mevlüt Kuru Parki adi verildi.



Mevlüt Kuru’nun esi için yaptigi hayirla yapimi tamamlanan park bugün 14 Subat Sevgililer Günü’nde gerçeklestirilen törenle açildi. Günün önemine uygun hikâyesi ile açilan park, törene katilan ilçe sakinlerini de duygulandirdi. Haydar Mahallesi’nde gerçeklestirilen açilista Ayse Kuru için lokma hayri da gerçeklestirildi.



“Yaptigimiz açilislarin en anlamli, en güzeli ve en özelindeyiz”

Açilista bir konusma yapan Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek, Mevlüt Kuru’nun yaptigi hayir nedeniyle kendisine tesekkür ederken, hayatini kaybeden ve ismi verilen Ayse Kuru’ya Allah’tan rahmet diledi. Baskan Kepenek törende yaptigi konusmada, ’Onlarca açilis yaptik. Onlarca temel atma töreni yaptik. Bugün belki onlardan en anlamlisi, en güzeli ve en özelindeyiz. Zor bir konusma olacak. Bugün 14 Subat. Öbür dünyaya göç etmis degerli esine ne kadar bagli oldugunu ne kadar onu sevdigini, ne kadar aile kavraminin güçlü ve degerli oldugunun çok güzel bir günündeyiz. Anlamli parkin açilisindayiz. Kendisi küçük görünen bu park aslinda o sevgiyi, o aski o güzelligi içinde barindiriyor. Ben bu mahallede dogdum. Benim canim mahallem, benim akrabalarim, benim degerli komsularim. Insanin bazen bir seyleri söylerken bogazi dügümlenir ya. Ben de onu yasiyorum su an da. Bizim böyle abilerimiz, böyle vatandaslarimiz oldugu sürece bizim ülkemizin hiçbir zaman sirti yere gelmeyecektir. Kadinin ne kadar degerli oldugunu, ailenin ne kadar degerli oldugun bize bir kez daha hatirlattigi için Mevlüt abime tesekkür ediyorum. Bana 5-6 ay önce geldiklerinde biz böyle biz hayir yapacagiz dediklerinde, ben de bir park yapalim, çocuklar orada eglensin, orada yetissin dedigimde yüzleri gülmüstü. Ayse’nin adi olacak denmisti. Ayse teyzemizin adi bugün parkimizda. Allah onu nurlar içerisinde yatirsin. Bu ülkede halan çok güzel insanlar, anlamli isler yapmaya devam ediyor. Buna ihtiyacimiz var. Bizim el ele verip ülkemizin gençlerimizin gelecegini düsünme sorumlulugumuz var. Ben bu parki kullanan herkesin, Ayse teyzemizin arkasindan hayir duasi etmesini diliyorum. Anlamli bir 14 Subat oldu bizim için.’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA