Filipinler'deki Toprak Kaymasinda Ölü Sayisi 71'E Yükseldi, 47 Kisi Kayip

Filipinler’in güneyindeki maden sahasi yakinlarinda meydana gelen toprak kaymasinda hayatini kaybedenlerin sayisi 71’e yükseldi. Ekipler, hayatini kaybettigi degerlendirilen 47 kisiyi arama çalismalarina devam ediyor.

Filipinler’in güneyindeki Davao de Oro eyaletinde bulunan Maco kasabasindaki bir maden sahasi yakininda meydana gelen toprak kaymasinin ardindan 1 hafta geride kalirken, felaketin bilançosu netlesti. Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, can kaybi 71’e yükseldi. 47 kisinin kayip olarak kayitlara geçtigi belirtilirken, dün heyelan bölgesindeki bir yamaçta gözlenen toprak hareketinin olusturdugu risk nedeniyle kurtarma çalismalarinin durduruldugu açiklandi.

Maco Belediye Baskani Voltaire Rimando, felaket bölgesindeki ekiplere hala bulunamayan ve öldügü tahmin edilen kisileri bulmaya odaklanma talimati verdi. Ordu, sahil güvenlik ve sivil savunma ekiplerinden en az 204 personelin günde iki vardiya halinde 10 hektardan fazla bir alani tarayarak cesetleri bulmaya çalisacagi açiklandi. Bölgede meydana gelebilecek yeni toprak kaymalarini önceden tespit etmek üzere bir insansiz hava aracinin düzenli olarak toprak hareketlerini görüntüleyecegi bildirildi.



Çok sayida kisi toprak altinda kalmisti

Filipinler’in Davao de Oro eyaletinde bulunan Maco kasabasindaki bir maden sahasi yakininda geçen hafta sali günü yerel saatle 19.30 siralarinda toprak kaymasi meydana gelmisti. Büyük bölümünü bölgede faaliyet gösteren bir madencilik firmasi çalisanlarinin olusturdugu çok sayida kisinin toprak altinda kaldigi açiklanmisti. En az 32 kisi yaralanirken, en az 3 otobüs ve 55 yapinin çamur ve topraga gömüldügü bildirilmisti.
Kaynak: İHA