Çocuklar Kendi Sorunlarini Kendileri Çözüme Kavusturacak

Rize’de kurulan Kent Konseyi Çocuk meclisi sayesinde çocuklar yasadiklari sorunlari kendileri çözecek.

Çocuklar Kendi Sorunlarini Kendileri Çözüme Kavusturacak
Rize’de çocuklarin sorunlarinin çözülecegi Kent Konseyi Çocuk meclisi kuruldu. Kurulan çocuk meclisinin baskan ve yönetim kurullarinin seçimi bugün Rize Belediyesi Meclis salonunda gerçeklestirildi.

Kentteki okullardan gelen ögrencilerle olusturulan konseyde öne çikan Ahmet Baran Albayrak, Ceyda Gögüs, Esma Çinar, Onur Eksioglu, Zeynep Günesli ve Zeynep Tanrikulu baskanlik için yaristi. 6 aday baskan seçilebilmek için kentteki çocuklarin sorunlarina çözüm bulacaklarina dair vaatlerde bulundu. Konusmalarin ardindan mecliste bulunan çocuklar tek tek oy kullandi. Kullanilan oylarin ardindan sayima geçildi. Yapilan sayimda Ahmet Baran Albayrak 9 oy alarak Kent Konseyi Çocuk meclis baskani seçildi.

“Ahmet’in baskanliginda unutulmus sokak oyunlarini tekrar hareketlendirmek istiyoruz”

Çocuklarin gözünden Rize’de ki sorunlari görebilmek için meclisin kuruldugunu ifade eden Kent Konseyi Baskani Murat Yazici, “Tek eksik yanimiz çocuklar gözünden Rize’yi tanimlamakti. Onlarin çözüm ve önerilerini bir üst kademeye aktarmak, beraber çalisabilme umuduyla bu dönem Çocuk Meclisini kurduk. Hedeflerimiz arasinda yönetim kurulu olarak uzun zamandir üzerinde çalistigimiz unutulmus sokak oyunlari, sokaklar arasinda oynadigimiz çocuk oyunlarini hep beraber oynamakti. Ahmet’in baskanliginda unutulmus sokak oyunlarini tekrar hareketlendirmek istiyoruz. Sokak aralarinda dijital bagimliliga kapilmis sokak oyunlarini unutmus çocuklarimizi tekrar sokaktaki eski muhabbet ve diyalogu olusturmak için hep beraber oyun oynamak istiyoruz” seklinde konustu.

“Çocuk meclisinin alacagi karar neticesinde bunlarin hepsini sonlandiracagiz”

Çocuklarin yasadigi sorunlarinin çocuklar tarafindan alinan kararlarla sonlandiracaklarini vurgulayan Yazici, “Bu dönemde Ahmet’in anlattigi gibi Sokak Hayvanlari Yasam Merkezi, Esitlik ve Sosyal Demokrasi, kantin ve kantindeki fiyat tutarsizliklari üzerine gidilmesi gereken önlemler, servis ve serviste yasadigi sorunlari da anlatti. Ahmet uygulamada bizi yönlendirici olacak. Genellikle okulda kantini kullanan ve alisveris yapan, servisi kullanan, sokak köpeklerinden korkan veya onlardan çekinen arkadaslarimizin gözünden bizlere aktaracagi çözümler üzerinden siyaseti, ilgili belediye veya kurumlari harekete geçirip çözüm üretmek için elimizden geleni yapacagiz. Unutmayalim ki çocuk meclisinin alacagi karar neticesinde bunlarin hepsini sonlandiracagiz. Umarim onlardan çikan güzel fikirler, onlardan çikan güzel fikirleri uygulayanlar, ileride bizlerin yerinde de Ahmet ve Ahmet’in arkadaslari bizim üstlendigimiz misyonu çok daha ileriye getirerek ilerlerler” seklinde konustu.

“Çocuk gözüyle bakarak hayvanlardan insanlara, insanlardan trafige kadar daha güzel bir Rize "düsünüyoruz”

Çocuk gözüyle bakilarak Rize’yi daha güzel hale getireceklerini söyleyen 8. sinif ögrencisi Ceyda Gögüs, “Burada olmak benim için çok güzel bir deneyimdi. Ileride çok güzel isler yapacagimiza inaniyorum. Burada oturmak bile beni mutlu etti. Ileride insallah daha güzel seyler yapariz. Seçilememis olmak beni üzmedi. Diger arkadasimizla beraber çalisacagiz. Kent konseyinde Rize’yi daha iyi bir hale getirmeyi istiyoruz. Çocuk gözüyle bakarak hayvanlardan insanlara, insanlardan trafige kadar daha güzel bir Rize düsünüyoruz” diye konustu.

“Büyüdügümde de bu koltuklarda yer almak istiyorum”

Çocuk Meclisi Baskani olarak seçilen Ahmet Baran Albayrak, büyüdügünde de tekrardan ayni koltuklarda yer almak istedigini belirterek, “Baskan seçildigim için çok mutlu ve heyecanliyim. Benim için farkli bir duygu. Daha önce hiç bu kadar mutlu olmamistim. Arkadaslarimin sorunlarini nasil çözecegimi, neleri nasil yapabilecegimizi anlattigim için arkadaslarim beni seçti. Büyüdügümde de bu koltuklarda yer almak istiyorum” dedi.

“Çocuk Meclisi Rize’miz için hayirli olsun”

Çocuk meclisi ile güzel isler yapilacagini söyleyen Mehtap Albayrak “Öncelikle oglum seçildigi için çok mutluyuz. Oglumun burada kendini güzel bir sekilde ifade etmesinden de çok onur duydum. Arkadaslari da Ahmet’e güvendi ve oy verdi. Onlarda tesekkür ediyoruz. Çocuk Meclisi Rize’miz için hayirli olsun. Çok güzel isler basaracagimiza inaniyorum” dile getirdi.

“Rize’nin daha yasanilir bir hal almasi için çocuk gözüyle bakmak için buradayiz”

Kent Konseyi Egitim Komisyonu Baskani Nihal Sukas ise, “Rize Kent Konseyinde dört birimimiz var. Kadin Meclisi, Engelli Meclisi, Yönetim Kurulu, Gençlik Meclisimiz var. Bir tek Çocuk Meclisimiz eksikti. Bugünde baskan ve yönetim kurulunu seçerek belirledik. Çocuklar bizim çiçek bahçemiz, gelecegimiz. Rize’nin daha yasanilir bir hal almasi için çocuk gözüyle bakmak için buradayiz. Çalismalarimiza tüm heyecanimizla devam edecegiz” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA