Ardahan'da Yaban Hayati Için Araziye Yem Birakildi

Ardahan’da kar yagisi ve dondurucu soguklar nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlari için dogaya yem birakildi.

Ardahan'da Yaban Hayati Için Araziye Yem Birakildi
Kar kalinliginin 1 metreyi geçtigi Ardahan’da yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlari için dogada belirli alanlara yem birakildi. Doga Koruma ve Milli Parklar Subesi personeli ile Jandarma ve Emniyet personelleri tarafindan ortaklasa gerçeklestirilen yemleme çalismasina Vali Hayrettin Çiçek, Vali Yardimcisi Semih Cembekli, Il Jandarma Komutani Albay Ramazan Yigit, Il Emniyet Müdürü Gökalp Sener, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Fatos Okulu katildi.

Vali Çiçek ve beraberindekiler, Cemal Tural Tabiat Parkinda, dogal yasam alanlarinda yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlari için yem birakarak, yaban hayvanlarinin kis sartlarinda beslenmelerini saglayarak dogal dengenin korunmasina katkida bulundu.

Bu tür faaliyetlerin ilerleyen dönemlerde de devam edecegini vurgulayan Vali Hayrettin Çiçek, “Geçtigimiz hafta çok yogun bir kar yagisi aldik. Il merkezimizde yaklasik bir metre, yüksek kesimlerde de yer yer 1.5 metreye varan kar örtüleri gerçeklesti. Tabii böyle özellikle yaban hayatinin oldugu yerlerdeki yüksek kar örtüsü hayvanlarin beslemeleri konusunda da elbette ki zorluklar ortaya çikardi. Biz de çok anlamli bir organizasyonda bugün yabani hayvanlarimizi besleme noktasinda bir araya geldik. Bulundugumuz bölge özellikle karacalarin yogun yasadigi bir yer. Hazirlamis oldugumuz yemleri, yiyecekleri dogada hayvanlarin geçis noktalarina biraktik. Yiye beraberinde kus yuvalarini belirlenen alanlara monte ettiler. Içerisine ise Ceviz, ayçiçegi, köpek mamasi vesaire yiyeceklerden birakildi. Bu suretle Sincaplarin da beslenmesi saglanmis olacak. Ardahan bildiginiz üzere çok çesitli hayvan türlerini barindiran bir cografya. Ormanlarimizda Karacalar, hatta yakin dönemde Vasak görüntülendi. Bunlar koruma altinda olan hayvanlarimiz. Doga koruma milli parklar müdürlügümüz de bu dogal çesitliligi ilerleyen nesillere aktarma adina faaliyetlerini sürdürüyor. Arkadaslarimizi yapmis olduklari bu faaliyetten dolayi tebrik ediyorum. Bu etkinliklerimiz ilimiz genelinde kis boyunca devam edecek” dedi.

Yapilan yemleme çalismasinda kapsaminda ekipler daha sonra Ölçek köyü ormanlik alanina yaban hayvanlari için karla kapli araziye sakatat birakti.
Kaynak: İHA