Aliaga'da Balikçiliga Yapay Resif Destegi

Izmir Aliaga’da, balik popülasyonunun artirilmasi ve küçük ölçekli balikçiligin desteklenmesi amaciyla tasarlanan yapay resifler, Aliaga Körfezinde suya birakildi.

Aliaga'da Balikçiliga Yapay Resif Destegi
Aliaga Belediyesi ve Aliaga Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü is birliginde gerçeklestirilen projeyle, ilk yapay resifler (insan yapimi su alti yapilari) Aliaga Körfezinde denizle bulusturuldu. Deniz canlilarinin barinmasina, beslenmesine ve çesitliligin artirilmasina katki saglayacak resifler, kiyiya yaklasik 400 metre açikta suya indirildi.

Projeyle, toplam 600 adet yapay resifin deniz altina indirilmesi planlanirken, yine resiflerle balik popülasyonunun artirilmasi ve küçük ölçekli balikçiligin da desteklenmesi amaçlaniyor.

"Dalis turizmi de canlanacak"

Aliaga Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal, “Proje kapsaminda 1 metreküplük ortalari delik bloklar, Aliaga Körfezinin 4 farkli bölgesine toplamda 600 adet olarak serbest düsme teknigi ile birakilacak. Karadut mevkiine 100, ön plaj bati mevkiine 100, ön plaj dogu mevkiine 100 ve arka plajlar mevkiine 300 adet atilacak. Proje ile deniz altindaki popülasyonu artirarak Aliaga’daki küçük ölçekli balikçilarimizi ekonomik olarak desteklemis olacagiz. Yapay resifler sayesinde Aliaga’da amatör deniz turizmi ve dalis turizmi de canlanacak” dedi.

Öte yandan resiflerin birakildigi programa ayrica; Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Izmir Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Sahin, IMEAK DTO Aliaga Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek, Aliaga Amatör Balikçilar ve Deniz Sporlari Dernegi (ALDER) Baskani Naci Biçer ve Aliaga Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hakan Sengül de katildi.

Kaynak: İHA