Adliyedeki Terör Saldirisina Iliskin Sorusturmada 4 Süpheliye Yakalama Karari

Istanbul Adalet Sarayi’ndaki polis noktasina düzenlenen terör saldirisina iliskin sorusturmada yeni detaylar ortaya çikti. Sorusturmanin süphelileri arasinda Sabanci suikastinin firari sanigi Fehriye Erdal’in da oldugu ögrenildi. Saldirinin talimatini verdikleri öne sürülen ve aralarinda Fehriye Erdal’in da oldugu örgütün sözde merkez komite üyeleri firari 4 süphelisi hakkinda yakalama karari çikarildi.

Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’nin C kapisinda bulunan polis kontrol noktasina 6 Subat tarihinde silahli terör saldirisi düzenlenmis, polislerin karsilik vermesi üzerine çikan çatismada DHKP-C’li teröristler Emrah Yayla ve Pinar Birkoç öldürülerek etkisiz hale getirilmisti. Olayda 3’ü polis memuru 6 kisi yaralanirken, Dilfiraz Karatas isimli bir vatandasin ise hayatini kaybettigi belirtilmisti. Olaya iliskin yakalanarak gözaltina alinan 96 süpheliden 48’i tutuklanirken, 48’i ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

4 süpheliye yakalama karari

Olaya iliskin yürütülen sorusturmada yeni detaylar ortaya çikti. Sorusturma çerçevesinde, saldiri eyleminin talimatini verdikleri ve DHKP/C silahli terör örgütünün merkez komite üyesi olduklari öne sürülen firari süpheliler Fehriye Erdal, Zerrin Sari, Seher Demir ve Musa Asoglu hakkinda yakalama karari çikarildi.

Bir kisim görevlileri rehin alarak manifesto okuyacaklardi

Öte yandan hakimlik sevk yazisinda, örgütün yönetici kadrosu tarafindan verilen talimat dogrultusunda Emrah Yayla ve Pinar Birkoç’un adliyeye silahli bir sekilde girerek yanlarinda getirdikleri malzemelerle daha önce durusma bahanesiyle içeri giren ve eylem için hazir bekleyen Elif Ersoy, Diyar Ersoy, Necla Birkoç ve Ercan Günes’in yardimiyla bir kisim görevlileri rehin almak amacinda olduklari, yakalamamalari için sahte bomba görünümü verilmis düzeneklerle içeriginde bir takim hukuksuz talepler içeren manifestoyu okuyacaklari da ögrenildi. Ayrica sevk yazisinda, taleplerinin kabul görmemesi durumunda rehin aldiklari kamu görevlilerine sözde cezalandirma eylemi yapacaklari da belirtildi.

Sabanci suikasti davasinin firari sanigi olarak yer almis

Öte yandan, Fehriye Erdal’in, Sabanci Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabanci, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefi’nin 1996’da öldürülmesine iliskin kamuoyunda ‘Sabanci suikasti davasi’ olarak bilinen davada ‘firari sanik’ olarak yer aldigi, 17 Mayis 2017’de ise dosyasinin ayrildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA