Aday Gösterilmeyen Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç, CHP Yönetimine 18 Subat'i Isaret Etti

Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç, yeniden aday gösterilmemesine tepki göstererek parti yönetimine seslendi. "Alinan bu kararin bir siyasi intihar olmasindan endiseliyim. 18 Subat’a kadar kararin gözden geçirilmesini ve düzeltilmesini istiyoruz” ifadelerini kullanan Genç, Sariyer’i ranta mahkum etmeden yerinde dönüstürme gayretinde olduklarini belirterek, "Bu kadar hirs acaba rant hirsi mi? Benim halkimin rant hirsi yok” dedi.

Aday Gösterilmeyen Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç, CHP Yönetimine 18 Subat'i Isaret Etti
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç, 31 Mart’ta yapilacak yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmemesi üzerine bir basin açiklamasi gerçeklestirdi. Sariyer Belediye Baskanligi binasi önünde saat 16.00’da baslayan açiklamaya çok sayida partili de katilarak Genç’e destek verdi. Partililerin ellerinde “Sen yoksan biz de yokuz”, “Imamoglu hak yeme” yazili dövizler tasidigi, Genç’in açiklamasinin sik sik, “Imamoglu gidecek”, “Sükrü Baskan seninleyiz” seklindeki sloganlarla kesildigi görüldü.

Baskan Sükrü Genç, alinan bu kararin siyasi bir intihar olmasindan duydugu endiseyi dile getirerek, 18 Subat tarihine kadar kararin gözden geçirilerek düzeltilmesini istediklerini söyledi.

Sariyer’i ranta mahkum etmeden yerinde dönüstürme gayretinde olduklarini da belirten Genç, halkinin rant hirsinin olmadigini tek istediklerinin Sariyer’de huzurla yasamak oldugunu ifade etti.



“Adaylik sürecini televizyondan ögrenmis olmak partimizin ve cumhuriyetin kültürüyle bagdasmamaktadir”

Sariyer Belediye Baskanligi binasi önünde toplanan partililere seslenen Genç, “Yüzde 27 oy oraniyla basladigimiz yolculugu 2009 seçimlerinde yüzde 37, 2014 yilinda yüzde 52, 2019 yilinda ise yüzde 60’lara tasidik. Bir çocugun dogumundan 15 yasina kadar gelisi gibi Sariyer’i hep birlikte büyüttük. Her kesimden verilen bu oy için tüm Sariyerlilere binlerce kez tesekkür ediyorum. Çalisma arkadaslarimla birlikte 15 yil emek harcamis, alin teri ve büyük mücadele ortaya koymus bir belediye baskani olarak, adaylik sürecinin sonuna televizyon ve medyadan takip ederek ögrenmek zorunda kalmis olmak yüzüncü yilini geride birakan partimizin ve de cumhuriyetin kültürüyle bagdasmamaktadir. Aday belirlemenin objektif ve tutarli bir sekilde kamuoyu yoklamalarina bagli olarak yapilmadigi da ortadadir. Çünkü bu süreçte yaptirdigimiz iki anket Sariyerlilerin tercihiyle yeniden seçilecegimizi açikça ortaya koyarken buradan soruyorum; Hangi anket sonucu böyle bir kararin alinmasina neden olur?” dedi.



“Bu kadar hirs acaba rant hirsi mi? Benim halkimin rant hirsi yok”

Sariyer’i en dogru sekilde ranta mahkum etmeden yerinde dönüstürme gayreti içinde olduklarini ve bu yasananlari hak etmediklerini belirten Genç, “Sariyer bu süreci hak etmedi sevgili dostlarim. Anne ve babalar bir evlat yetistirmenin zorlugunu, harcanan emegi çok iyi bilirler. Iste bizim için de bütün süreçleri planladigimiz, ilmek ilmek isleyerek gelistirdigimiz; toplumun kesimlerinden oy alarak huzur ve hosgörü kenti yaptigimiz bir Sariyer oldugunu yasayarak görüyoruz zaten. Yillardir mahalle sakinlerimizle birlikte verdigimiz mücadele sonucunda gecekondu mahallelerimizin basta mülkiyet olmak üzere, temel problemlerinin çözüldügü Sariyer’i en dogru sekilde ranta mahkum etmeden yerinde dönüstürme gayreti içinde oldugumuzu, hazirlik içinde oldugumuzu herkes biliyor. Herkesin bilmesine ragmen bu kadar hirs acaba rant hirsi mi? Benim halkimin, oralarda yasayan insanlarimin rant hirsi yok. Onlarin tek beklentisi bu kadar yildir basina ne gelecegini bilmedigi yuvasini artik kendisinin olacagi, basini yastiga rahat koyacagi ve bir gün torununa buralari rahatça birakacagidir. Onun tek beklentisi de budur. O zaman rant onlari hiç ilgilendirmemektedir. Çalisma arkadaslarim ile bu dönüsümü halktan yana çözümlerle gerçeklestirmek üzere 2009’dan bu yana altyapi çalismalarini yaptik. Çok inanilmaz, güzel iyi bir teknik kadromuz var” seklinde konustu.



“Alinan bu kararin bir siyasi intihar olmasindan endiseliyim”

Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç, parti yönetiminin aldigi kararin dogrulugundan endiseli olduklarini belirterek, “Yasamim boyunca demokrasi mücadelesi verdim. Vermeye devam ediyorum ve vermeye devam edecegim. Beni o yoldan toplumum için bu bana sevgili anacigimin en büyük ögüdüdür; ’Oglum iki elim yakanda olacak, insanlari birakma’ Simdi 15 yillik evladim Sariyer’in geleceginden endiseliyim. Sariyer’in kaybedilmesinden endiseliyim. 2009’da hazirladigimiz Sariyer Kalkinma Eylem Plani’yla baslattigimiz orta ve uzun vadeli projelerin tamamlanamamasindan bir mühendis olarak endiseliyim. Çünkü planlama liyakatli ellerde yapilabilir ve ancak uygulanabilir. Bir de kimden yana olacak? Ranttan yana degil halkindan yana olacak. Devam eden mülkiyet çözüm sürecinin tamamlanamamasindan endiseliyim. Yerinde dönüsüm istedigimiz gecekondularimiz için, avucunda tuttugum ranta açilmasina izin vermediginiz tüm yesil alanlar için endiseliyim. Alinan bu kararin bir siyasi intihar olmasindan endiseliyim. Partimizin kurulusundan su güne dek en büyük iddiasi parti içi demokrasinin isletilmesi ve halkin taleplerinin ön planda tutulmasidir. Parti organlari birbirini denetleyen ve yapilan veya yapilmasi muhtemel hatalari önleyici mekanizmalar olup seffaf ve halka hesap verecek sekilde olustururuz. Eger ugruna mücadele verdigin halkinin, yüz yillik geçmisi olan partinin kriterlerini bilmeden ve de onlara uygun olmadan, ki her sey o kadar açik yaziyor; bu partinin tüzügünde var. Eger böyle bir çaba ve ugras içine girilmesi ile bir sonuç geldiyse sonucun dogrulugundan endiseliyim. Ve de öyle oldu” dedi.



Baskan Genç 18 Subat’i isaret etti

Umutlarinin hala devam ettigini belirten Sükrü Genç, “Umut ediyorum ki parti yönetimimiz kazanacak adayla seçime girmekten yana tercihini bir daha gözden geçirecektir. Parti yönetimimiz Sariyerlilerin sesini duysun ve dinlesin. Umut ediyorum ki parti yönetimimiz dogru saha ölçümlerine göre hareket etsin. O anketlere kulak verilsin. Umut ediyorum ki, parti yönetimimiz Sariyer ve Istanbul’u kazanmak için en dogru yöntemi en dogru adayi belirleyecektir. Bu talepler dikkate alinarak bu kararin partimizce yeniden gözden geçirilmesini Sariyerliler adina talep ediyorum. Sariyer halki ve benim umudum beklentim sudur ki; bu kararlarin yeniden gözden geçirilmesi için 18 Subat aksamina kadar artarak devam edecektir bu. Peki 18 Subat aksamindan sonra ne olacak? Ben mühendisim. Biz mühendisler bir karar verirken birlikte kimler varsa çevresinde herkesle birlikte karar verir. Yani verileri ne varsa bütün mesajlari aliriz. Olani olmayani, bir araya getirir, tartisiriz. Yani bunun içinde halkimiz, muhtarlarimiz, gazetecilerimiz ve çocuklarimiz ve bu yasamin içinde olan herkes. Birlikte karar veririz. Iste o noktada analizini yapariz, böyle bir bina gibi. Ve biz bu sekilde hareket edecegiz deriz. Ve kararimizi ayni sekilde çok daha kalabaliklarla her yere duyururuz. 18 Subat gününe kadar bu kararin gözden geçirilmesini ve düzeltilmesini istiyoruz. Sariyer iktidarinin ve beklenti içinde olan tüm Sariyerliler ve Istanbullular, Anadolu’daki Sariyerliler, sevdali Sariyerliler hep bir araya gelerek karar verecegi 18 Subat aksamina hep beraber var miyiz sevgili dostlar?” diyerek konusmasini sonlandirdi.
Kaynak: İHA