Söke'de Sap Hastaligi Için Asilama Çalismalari Devam Ediyor

Türkiye genelinde büyükbas hayvanlarda görülen sap hastaligi nedeniyle Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri ilçe genelindeki asilama çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Söke'de Sap Hastaligi Için Asilama Çalismalari Devam Ediyor


Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da il ve ilçe tarim ve orman müdürlüklerinde görev yapan teknik personel sap hastaligina karsi seferber oldu. Söke’de de büyükbas hayvanlar asilama programina alinirken, bu çerçevede harekete geçen Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü de ilçe genelinde asilama ve dezenfeksiyon çalismalarinda hiz kesmiyor. Köy köy, ahir ahir gezerek üreticileri bilgilendiren ekipler, büyükbas hayvanlarin da asilamasini yapiyor. Baslatilan çalismalar çerçevesinde, Türkiye’de ilk kez görülen SAT-2 serotipi hastaligina karsi köylere giden ekipler, büyükbas hayvanlari asilarken, ahirlarda dezenfekte çalismasi da yapiyor.

Sap hastaligi nedeniyle ekipler asilama çalismalarini dört koldan sürdürürken, üreticiler de hastaliktan dolayi hayvanlarinin telef olmasini istemediklerini dile getirerek, alinan önlemlerden mutlu olduklarini ifade edip, ekiplere tesekkür etti.
Kaynak: İHA