Sedat Kilinç'tan 'Endüstriyel Kenevir Fabrikasi' Projesi Açiklamasi Yillik 200 Milyon Dolar Gelir Getirecek

IYI Parti Melikgazi Belediye Baskan Adayi Sedat Kilinç, belediye baskani seçilmesi durumunda Melikgazi’yi kendi kendine yetebilir bir ilçe haline getireceklerini söyleyerek, "100 bin metre kare kapali alanda Kayseri’mize Endüstriyel Kenevir Fabrikasini kuracagiz. Maliyetini, araziyi hep arastirdik. Bu tesisi kurdugumuzda yillik 200 milyon dolar gelirimiz olacak" dedi.

Sedat Kilinç'tan 'Endüstriyel Kenevir Fabrikasi' Projesi Açiklamasi Yillik 200 Milyon Dolar Gelir Getirecek


IYI Parti Melikgazi Belediye Baskan Adayi Sedat Kilinç, seçim çalismalari ve projeleri hakkinda açiklamalarda bulundu. Pankartlarinin indirilmesi ve yirtilmasi hakkinda konusan Kilinç, "Hiç mi Allah korkunuz yok" diyerek, elestirilerde bulundu ve "Bu pankartlar kimin cebinden yapiliyor. Vatandasin cebinden mi, belediyenin parasindan mi? Neden belediyenin araçlari ile yapiliyor. Böyle bir imkan varsa bizde yapalim. Bedelini bizde ödeyelim, KCETAS’in araçlarini bize de versinler. Biz kendi helal paramizla, onlar kamu imkanlari yapiyorlar. Meydani isgal ettiler. Kalenin üzerine de brandalarini astilar. Meydanda diger partilere yer birakmadilar. Meydan da çorba, tatli ve yemek dagitiliyor. Kimin kesesinden yapiliyor, bunlarda soru. Bizimde kendi imkanlarimiz ile yaptigimiz brandalar her gün saldiriya ugruyor. Nedense kameralarda bunlari görmüyor. Bunla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bizde mi aynisi yapalim. Bizde onlari pankartini söküp kendi pankartlarimizi takalim. Biz öyle insanlar degiliz. Burada hakkaniyet var, kul hakki var. Gecenin 2’sinde, 3’ünde oraya pankartimizi takan gençlerimiz var. Kendi imkanlari ile gidiyorlar. Kul hakki var, o gençlerin emekleri var. Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz. Hiç mi Allah korkusu yok. Her gün bunlari duyuyoruz. Birçok pankartimizi indiriyorlar" ifadelerini kullandi.

"Bu ülkede bir seyleri degistirmek için yola çiktim"

Kilinç, ülkede bir seyleri degistirmek için yola çiktigini kaydederek, Melikgazi’nin kendi kendine yetebilmesi için projelerinin oldugunun altini çizdi. Ilçeye kuracaklari endüstriyel kenevir fabrikasi ile yillik 200 milyon dolar gelir elde edeceklerinin altini çizen Sedat Kilinç, "Gelir seviyesini, alim gücünü nasil artiririz. Bu sadece yerel yönetimlerin isi degil. Açlikla imtihan olmus ciddi bir nüfusumuz var. Türkiye’de 19 sehre endüstriyel kenevir üretim izni verildi.

Kayseri’de pilot illerden biri. Endüstriyel kenevir Kayseri’de yetisebiliyor ama üretim yok. Kayseri’de çiftçi pancar üretiyor. Endüstriyel kenevir üretimine izin verildi ama islenecek fabrika yok. Endüstriyel kenevir tekstilde, kagit üretiminde, kimya ve ilaç sanayisinde kullanilabiliyor. Kayseri ekonomisine büyük katki saglayacak dedigimiz projemiz bu. 100 bin metre kare kapali alanda Kayseri’mize bu tesisi kuracagiz. Maliyetini, araziyi hep arastirdik. Bu tesisi kurdugumuzda yillik 200 milyon dolar gelirimiz olacak" dedi.



"2 bin dekar alanda GES Serasi"

Tarima Dayali Sera Ihtisas Projesinden bahseden IYI Parti Melikgazi Belediye Baskan Adayi Sedat Kilinç, “Kendi kendine yetebilir bir Melikgazi için biz bu projemizi olusturduk. Sera projesiyle sebze üretecegiz. 2 bin dekar alanda sera projemiz var. Seradaki en büyük ihtiyaç enerji kismi. Kayseri’de ihtiyaç olan o isiyi saglamak. Bunu da günes enerjisi ile saglayacagiz. Günes enerjisi ile serayi isitacagiz ve bu sekilde sebze üretecegiz. Burada çiftçimizi rantabl bir alana yönlendirecegiz. Sera sayesinde yaz kis üretecegiz. Hem kendi kendine yetebilen bir Melikgazi olacak hem de çiftçimize katki saglayacagiz. Orada da kadin istihdami kurali var" diye konustu.

Dar gelirli 5 bin aileye ev

Dar gelirli 5 bin aileye ev yapacaklarini belirten Kilinç, "Melikgazi’de oturan, dar gelirli olan ve üzerinde de herhangi bir ev olmayan 5 bin ailemize müstakil, 95 metre kare kapali alan, 2+1, 20 metrekare teras alani, 100 metrekare bahçe alani olan evimizi yapacagiz. Teslimata kadar aylik 3 bin TL ödenecek. 2 yil içerisinde projeyi teslim edecegiz. 750 bin TL bugün ki rakamlarla maliyeti var. Enflasyon oraninda artis olacak. Suanda emeklimiz, 2-3 çocugu olan asgari ücretlimiz eger kiradaysa kimse bana “karni doyuyor” diyemez. Açlikla imtihandadir. Dar gelirli vatandasimizi kira öder gibi ev sahibi yapacagiz. Yapabilecegimizin en iyisini yapmak zorundayiz. Gelirimizi artiracagiz ve dar gelirli vatandaslarimiza ulastiracagiz. O insanlarimizi ev sahibi yapmak zorundayiz" seklinde konustu.

Ögrenciler içinde projeleri oldugunun altini çizen Sedat Kilinç, “10 bin ögrencimize her yil burs verecegiz. Belediyenin asli görevleri arasinda refah var. Bin ögrencimizi de her yil yurt disina gönderecegiz. Alaninda basarili ögrencileri vizyonlari gelissin, dünyadaki gelismeleri yerinde gördün diye yurt disina gönderecegiz” dedi.

Kaynak: İHA