Ordu Sehir Hastanesi Insaati Yüzde 93'E Ulasti

Ordu’ya saglik alaninda sinif atlatacak olan, 250 bin metrekare arazi üzerine kurulan 987 yatakli sehir hastanesinin insaati yüzde 93’e ulasti.

Ordu Sehir Hastanesi Insaati Yüzde 93'E Ulasti
Ordu Üniversitesi’nin yer tahsis ettigi ve yapimina 2021 yilinin Mart ayinda baslanan sehir hastanesinde çalismalar devam ediyor. Yapim çalismalarinin da devam ettigi Ordu Çevre Yolu’nun yaninda, Ordu Üniversitesi yerleskesi içerisinde yer alan hastane, ilin en temel ihtiyaçlarindan birisi olan hastane sorununu çözüme kavusturacak. Saglik Bakanliginin öz kaynaklari ile yapilan ve 250 bin metrekare arsa üzerine insa edilen hastanede bin 20 adet de sismik izolatör bulunuyor.

"Eskiden burada çakal bile gezmezdi, simdi kocaman hastane var"

Sehir Hastanesi’ni degerlendiren vatandaslardan Mesut Zengin, "Çok güzel bir yatirim. Ordu için bundan güzel bir yatirim ancak özellikle bu hastaneyi istemeyenler de var. Onlar gelip görsünler. Eskiden burada çakal bile gezmezdi, simdi çakalin gezmedigi yerde hastane var. Ordu için çok büyük bir ihtiyaçti. Mevcut hastaneler artik yetmiyordu. Burasi sadece Ordu’ya degil çevre illere de hizmet verecek. Bir yani çevre yolu, bir yani hastane, bundan daha güzel yatirim olmaz" dedi.



"Çok ihtiyaç vardi"

Hasan Ertas isimli vatandas hastanenin büyük bir bölümünün tamamlandigini ifade ederek, "Çok güzel bir hastane ve yatak sayisi da fazla. Bölgenin en güzel hastanesi olacak. Memleketimizde ihtiyaç da çok vardi. Zaten büyük kismi da tamamlandi. Bu yil açilir diye düsünüyorum" diye konustu.



"Yapilamaz denilenler yapildi"

Hastanenin yapildigi mahalle sakinlerinden Cahit Zengin ise mevcut hastanelerde randevularin zorlastigini söyledi.

Zengin, "Ordu için adeta velinimet. Burasi çevre yolunun da kenarinda, Ordu ve Türkiye için çok büyük bir yatirim. Kaba insaatinin yüze 90’dan fazla oldugunu biliyorum. Bu hükumetin bunu bitirecegine inaniyorum. Ordu’ya havalimani yapilmaz dediler yapildi, hastane olmaz dediler oldu, çevre yolu olmaz dediler o da yapiliyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA