Istanbul'da Kardes Dehseti Kamerada Açiklamasi Daireyi Bölüsme Kavgasinda Kardeslerini Vurdu

Kagithane’de bir sahis babasindan kalan daireye oglunu yerlestirince kardesleriyle arasinda kavga çikti. Sahis daireyi bölüsmek isteyen kardeslerini sokakta kovalayip silahla bacaklarindan vurdu. Dehset anlari kameralara yansirken, Kagithane Asayis Büro Amirligi polisleri tarafindan yakalanan saldirgan kardes tutuklandi.

Istanbul'da Kardes Dehseti Kamerada Açiklamasi Daireyi Bölüsme Kavgasinda Kardeslerini Vurdu
Olay, geçtigimiz Cuma günü saat 20.30 siralarinda Kagithane Telsizler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre semtte yasayan 3 kardes Metin A., (42) Songül A. (46) ve Murat A.’nin (51) babalari bir süre önce vefat etti. Babalarindan kalan daireye ise Murat A. oglunu yerlestirdi. Ancak bu durumdan rahatsiz olan Songül A. ile Metin A., agabeyleri Murat A. ile konusmak istedi. Bir araya gelen kardeslerden ikisi, daireyi bölüsmek istedi.

Daireye oglunu yerlestirince ortalik karisti

Murat A. ise teklifi reddederek dairede oglunun oturacagini ve kendileriyle bölüsmeyecegini söyledi.

Bunun üzerine 3 kardes arasinda tartisma çikti. Tartismanin büyümesi üzerine çikan kavgada, Songül A. ve Metin A. agabeylerinin üstüne yürüyüp tartakladi. O esnada sinir krizi geçiren Murat A. silahini çekip kardeslerini sokakta kovalamaya basladi.

Sokagin basina kadar süren kovalamaca elinde silahli olan Murat A. kardeslerini bacaklarindan vurarak yaraladi. Dehset anlari ise kameralara anbean yansidi.

Sokak ortasinda kardeslerini vurdu

Olayin ardindan Murat A. elinde silahla kosarak kaçarken, yaralilar için vatandaslar saglik ekiplerine ihbarda bulundu. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, bacaklarindan vurulan iki kardesi yaptiklari ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye kaldirarak tedavi altina aldi. Ameliyata alinan kardeslerin hayati tehlikelerinin olmadigi ögrenildi. Metin A.’nin tedavi sonrasinda taburcu edildigi ögrenildi.

Kagithane Asayis polisi kiskivrak yakaladi

Öte yandan olayla ilgili çalisma baslatan Kagithane Asayis Büro Amirligi polisleri, yaralilarin ve çevredeki vatandaslarina ifadelerine basvurarak güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi. Yapilan çalismalar sonucunda Murat A. olaydan kisa bir süre sonra Gültepe’de olayda kullandigi silahla birlikte kiskivrak yakaladi. Gözaltina alinan Murat A. ifadesinde daire yüzünden kardesleri ile tartistigini, kendisine saldirinca da silahiyla vurdugunu söyledigi ögrenildi.

Saldirgan kardes tutuklandi

Emniyette islemleri tamamlanan Murat A. sevk edildigi adliyede çikartildigi mahkemece “kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Murat A.’nin oto boyacisi oldugu, “resmi belgede sahtecilik” ve “parada sahtecilik” suçundan 3 adet kaydi oldugu ortaya çikti.
Kaynak: İHA