Adana Sehir Hastanesi'nde 6 Yilda 10 Milyondan Fazla Hastaya Hizmet Verildi, 250 Bin Ameliyat Yapildi

Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, son 6 yilda 10 milyondan fazla kisiye hizmet verdiklerini, 250 binden fazla da ameliyat gerçeklestirdiklerini açikladi.

Adana Sehir Hastanesi'nde 6 Yilda 10 Milyondan Fazla Hastaya Hizmet Verildi, 250 Bin Ameliyat Yapildi
2017 yilinda hasta kabulüne baslayan bin 640 yatakli Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi, hem pandemide hem de deprem döneminde kentte ön planda yer aldi. Tüm dünyayi etkisi altina alan korona virüs salgininda ülke genelinde yogun mücadele verilirken, Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi de donanimi, mimarisi ve saglik ekibiyle saglik sistemindeki yükün büyük bölümünü kaldirdi. Ayni sekilde deprem döneminde de son teknolojiyle insa edilen hastane, bölgenin yükünü gögüsledi.

Son 6 yilda Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde 10 milyondan fazla kisiye poliklinik hizmeti verilirken 250 binden fazla da ameliyat gerçeklestirildigi açiklandi.

“Günlük insan trafigi 40-50 bin kisi”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, günlük ziyaret trafiginin 40-50 bin kisi oldugunu söyledi.

Doç. Dr. Harput, “Bin 200 doktorla hizmet veriyoruz. 6 yilda 10 milyondan fazla insana poliklinik hizmeti vermisiz ve 250 binden fazla ameliyat gerçeklestirmisiz. Bu kapasiteye sahip bir hastaneyi ilimize kazandiran Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyoruz. Su anda günlük 11 bin kisi kapasiteyle poliklinik hizmeti veriyoruz. Günlük 11 bin poliklinik, 2 bin acil servis, bin 640 yatak ve 300 kisi yogun bakim kapasiteli bu hastanede günlük insan trafigi 40-50 bin kisiye ulasmaktadir” ifadelerini kullandi.

“89 karaciger, 77 böbrek nakli yapildi”

Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin nakil merkezi oldugunu da aktaran Bashekim Harput, “Hastanemiz ayrica tüm teknik donanimlariyla bir üniversite hastanesi ve bir nakil merkezi. Su ana kadar 89 karaciger, 77 böbrek nakli gerçeklestirmisiz. Bu sayi her sene giderek artiyor. Yeni hizmetlerimizi her geçen gün hastanemizde hizmete aliyoruz. Bölgenin tek kamu hizmeti veren üremeye yardimci tedavi merkezini de hizmete aldik” dedi.



“Deprem döneminde yükü gögüsledik”

Deprem döneminde büyük bir yükü gögüslediklerini anlatan Bashekim Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, “Özellikle bu hastanenin varligi kendisini ispatladi. Pandemi döneminde bütün bölgeye hizmet veren hastanemiz deprem zamaninda da bütün çalisanlar ailelerini unutup insanlara hizmet etti. Helikopter, uçak ambulanslarla depremzedeler diger illere sevk edilip tedavileri devam etti. Bir de uzuvlarini kaybeden depremzedelere özel üretilen protezleri hastalarimiza takarak birçok hastamizi yürür hale getirdik” diye konustu.

Öte yandan Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, 2024 yili içinde kapasitelerini artirmak için çalismalarini sürdürdüklerini aktardi.
Kaynak: İHA