Van'da 'Aybüke Açiklamasi Ögretmen Oldum Ben' Filmi Izlendi

Van Il Emniyet Müdürlügü’nde, PKK’li teröristlerin saldirisi sonucu sehit olan müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin’in hayatini beyaz perdeye tasiyan "Aybüke: Ögretmen Oldum Ben" filmi izlendi.

Van'da 'Aybüke Açiklamasi Ögretmen Oldum Ben' Filmi Izlendi
Batman’in Kozluk ilçesinde 2017’de PKK’li teröristlerin saldirisi sonucu 22 yasinda sehit olan ögretmen Senay Aybüke Yalçin’in hayatini ve ögretmenlik azmini beyazperdeye tasiyan "Aybüke; Ögretmen Oldum Ben" filmi, geçtigimiz ’24 Kasim Ögretmenler Günü’nde vizyona girmisti. Vizyona girdigi tarihten bu yana Türkiye’nin dört bir yaninda ilgiyle izlenen film, Van Il Emniyet Müdürlügü organizasyonuyla filminde rol alan sanatçilarin katilimiyla bir kez daha izlendi. Van Il Emniyet Müdürlügü Konferans Salonunda düzenlenen film gösterisi etkinligine Cumhurbaskani Basdanismani Gülsen Orhan, Van Cumhuriyet Bassavcisi Harun Karahan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Adem Sen, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, kurum amilerleri, sehit aileleri film oyunculari ve emniyet teskilati katildi.

Gösterim sonrasi konusan Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, basta sehit Senay Aybüke Yalçin olmak üzere sehit ve gazilere Allah’tan rahmet diledi. Il Müdürü Aydin, “Milletleri kurtaranlar yalniz ve ancak ögretmenlerdir. Ögretmenden egiticiden mahrum bir millet henüz bir millet adini alma yetenegini kazanamamistir.’ Filmden rol almis oyuncularimiza, yönetmenimize ve emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Filmin herkes için duygu yüklü bir proje oldugunu ifade eden oyuncular ise görev sirasinda sehit olanlara Allah’tan rahmet diledi.

Program, Film Yapimcisi Ismail Demir ve oyunculara plaket takdimiyle son buldu.
Kaynak: İHA