Göl Ortasinda Özçekim Yaparken Tekneleri Batan 4 Genç Ölümden Döndü

Batman’in Gercüs ilçesinde Kirkat Göleti’nde özçekim yapmak için bozuk tekneye çikan 4 genç, bogulmaktan son anda kurtuldu.

Göl Ortasinda Özçekim Yaparken Tekneleri Batan 4 Genç Ölümden Döndü
Alinan bilgilere göre, 4 genç Kirkat Göleti’nde bozuk tekneye çikip fotograf çekmek isterken tekne suda sürüklenmeye basladi.

Gölün ortasinda mahsur kalan gençlerden biri yüzerek karaya çikarak, 112 Acil Çagri Merkezi’ne haber verdi. AFAD koordinasyonunda yapilan kurtarma çalismasinda itfaiye dalgiçlari botla batmakta olan tekneye ulasti. Teknede bulunan M.K. (17), B.B. (17) ve H.C. (16) ekipler tarafindan kurtarildi. Su almaya baslayan tekne ise dakikalar içinde batti.

Görgü tanigi Hasan Biçakçi, gençlerin piknik alanina gelip piknik yaptiklarini söyledi.

Batan teknenin 12 yila yakindir ayni yerde oldugunu ifade eden Biçakçi, "Bu gençler tekneyi gördüklerinde tekneye binerek selfie çekmeye basladi.

Bu esnada bir arkadaslari tarafindan tekne itildi ve o esnada tekne gitmeye baslayinca diger arkadasta tekneye bindi ve göletin ortasina sürüklenmeye basladi.

Daha sonra jandarma ekipleri ve itfaiye ekipleri geldi. Gençler kurtarildigi esnada tekne batti. Gercüs ilçe jandarma ekiplerinden, Gercüs itfaiye ekiplerinden ve Batman Belediyesi itfaiye dalgiç ekiplerinden Allah razi olsun" dedi.

Kaynak: İHA