Tarih Yazan Çocuklar Projesi, Batmanli Çocuklara Ulastirmaya Hazirlaniyor

Türk medeniyetinin binlerce yillik serüvenine tarihi katki sunan 100 önemli ismin öz yasam öykülerinin kitaplastirildigi, ögrencilerin resmettigi, siirlestirdigi, sahneye tasidigi ve oyunlastirdigi etkinliklerle andigi ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesi Batman’da tanitildi.

Tarih Yazan Çocuklar Projesi, Batmanli Çocuklara Ulastirmaya Hazirlaniyor
Projenin, pilot uygulamalarin ardindan il genelindeki tüm çocuklara ulasacagi belirtildi. Türkiye tarihindeki önemli figürleri ilkokul çagindaki çocuklara tanitarak millî ve manevi bilinci güçlendirmeyi hedefleyen interaktif egitim ve kültür hareketi ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesinin tanitim toplantisi Batman’da Yeni Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Toplantida Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Milletvekili Ferhat Nasiroglu, Il Millî Egitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve oyuncu Ahmet Yenilmez de yer aldi.

Kurtulus Savasi’nin simgesi Kara Fatma, hakimlerin hekimi Ibn-i Sina, pusularin kadini Kilavuz Hatice, Akincilarin Gururu Gördesli Makbule, saatleri ayarlayan adam Ahmet Hamdi Tanpinar ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de aralarinda yer aldigi 100 Türk büyügünün kitaplastirilarak okutuldugu ve interaktif bir biçimde islendigi proje, çocuklarin hayal dünyasini, tarihten gelen kahramanlarla besleyerek geçmise ait bir kültür bilinci olusturulmasini destekliyor.

Kültürel miras, gelecek nesillere aktariliyor

Ögrencilerin, basrolünde yer aldigi oyunlar, tasvir ettikleri resimler, sahneledikleri tiyatrolar ve kaleme aldiklari siirlerle kültürel mirasimizda iz birakan isimleri yakindan tanidiklari ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesiyle, Atatürk’ün ‘devletin temeli’ olarak isaret ettigi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da hassasiyetle üzerinde durdugu millî kültüre ve kültürel mirasin gelecek nesillere aktarilmasina katki sunan projenin Genel Koordinatörü Ahmet Ali Ortadeveci, “Tarih Yazan Çocuklar’ projesi, medeniyet tarihimizdeki önemli figürleri ilkokul çagindaki çocuklarimiza öz yasam öyküleri araciligiyla tanitarak, millî ve manevi bilinci güçlendirmeyi hedefleyen bir girisimin sonucudur. Bu girisim, tam 1 ay önce AK Parti Batman Milletvekilimiz Ferhat Nasiroglu ve Necat Nasiroglu Vakfi Baskani Hatice Nasiroglu’nun destekleri ile Batman’da Necat Nasiroglu Ilkögretim Okulu’nda ögrencilerimizle bir araya geldi. Bugün, Batman’daki tüm ögrencilerimize ulasma hedefiyle çok önemli ve daha büyük bir adim atiyoruz. Millî kültürümüzü Batman’da daha da güçlendirecek projemizin pilot uygulamalarin ardindan Batmanli tüm çocuklarimizla bulusturmak için sabirsizlaniyoruz. Heyecanimiz, kültürel mirasimizin gelecek nesillere aktarilmasi için sundugumuz katkimizin da bir yansimasidir” dedi.

Bir asri geride birakan Cumhuriyetin nice yüzyillar ayakta kalabilmesi için millî ve manevi farkindaligi yüksek, tarihine duyarli ve gelecege güvenle bakabilecek çocuklarimizin yetismesi ve degerlerimizin gelecek nesillere aktarilmasinin çok önemli oldugu belirten Ortadeveci, “Renkli bir kültür serüveni haline getirdigimiz projemizle bu hedefleri desteklerken, çocuklarimizin yaraticiligi ve sorun çözme becerilerinin gelisimine de destek oluyoruz” diye konustu.

‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesinde anlatilan 100 Türk büyügünün özlü sözleri, tüm çocuklara ulasmasi için Batman genelinde 206 otobüs duragina Türkçe, Kürtçe ve Ingilizce olmak üzere üç dilde de konumlandirildi. Batman Valiligi ve Batman Il Millî Egitim Müdürlügü is birligiyle hayata geçirilen ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesinin Batman ayaginin, pilot uygulamalarin ardindan il genelindeki tüm ilkokullara ulastirilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA