Ören Kanalizasyon Çalismasinin Yüzde 50'Si Tamamlandi

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’in Ören Mahallesinde baslatilan kanalizasyon hat çalismalari devam ediyor. Ören’de yapilan kanalizasyon hatti ile bölgenin dogasinin korunmasi amaçlaniyor.

Ören Kanalizasyon Çalismasinin Yüzde 50'Si Tamamlandi
58 bin metre çalisma yapilacak

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan Ören mahallesinde baslatilan 212 Milyon TL yatirimla hayata geçirilen 58 bin metre uzunlugunda ki kanalizasyon hattinin 23 bin 908 metresi, 460 adet muayene bacasi, kazi çalismalari sirasinda bozulan yollarda ise 70 bin metre asfalt kaplama çalismasi tamamlandi.

Ileri biyolojik atik su aritma tesisi yapilacak

Mugla Büyüksehir Belediyesi Ören’de kanalizasyon çalismasinin yani sira Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi de yapacak. 115 Milyon TL’ye mal olacak Tesis 4.000 m3/gün olarak hayata geçirilecek ve 20 bin nüfusa hizmet verebilecek. Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi projesinde, mekanik ön aritma, azot ve fosfor giderimle ileri biyolojik aritim, çamur susuzlastirma, koku giderimi, SCADA sistemi ile otomasyon kontrolü gibi son teknoloji sistemleri yer alacak.
Kaynak: İHA