Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'da Korsan Servisçilik Dönemi 31 Mart Aksami Bitecek'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum Atasehir’de Umum Servis Araci Isletmecileri Esnaf Odasi’ni ziyaret etti. Kurum, “Istanbul’da korsan servisçilik dönemi 31 Mart aksami bitecek. Sizlere de tipki taksi, minibüs ve dolmuslarda oldugu gibi kazanimlarinizi kaybetmeden yillik çalisma ruhsati verecegiz. Sirketler, fabrikalar servis araçlariyla personellerini kendileri tasiyorlar. Bu servis araçlarini korsan servis araçlarindan ayirt etmek ve taklidi ortadan kaldirmak için barkod uygulamasina geçecegiz” dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'da Korsan Servisçilik Dönemi 31 Mart Aksami Bitecek'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Atasehir’de Umum Servis Araci Isletmecileri Esnaf Odasi’ni (ISAROD) ziyaret etti. Ziyarette Kurum’u AK Parti Atasehir Ilçe Baskani Burak Çiftci, Atasehir Umum Servis Araci Isletmecileri Esnaf Odasi Baskani Günhan Sinar, AK Parti Atasehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Naim Yagci ve çok sayida servis soförü karsiladi. Ziyaret sirasinda Baskan Sinar, servisçilerin sorun ve isteklerini Murat Kurum’a iletti.

En büyük sorunlarinin korsan tasimacilik oldugunu dile getiren Baskan Sinar, bu konuda denetimlerin siki bir sekilde gerçeklestirilmesini, bir yillik çalisma ruhsati verilmesini, Istanbul trafigini rahatlatacak kademeli saat ve tip sözlesmesi gibi konulardan dolayi magdur olduklarini anlatarak Kurum’dan destek talep etti. Vatandaslar tarafindan büyük ilgiyle karsilanan Murat Kurum sohbet edip hatira fotografi çektirdi.

“CHP’li IBB yönetiminde, ulasim projelerinin tamami neredeyse durma noktasina geldi”

Ziyareti sirasinda konusan IBB Baskan Adayi Murat Kurum “Maalesef, son 5 yilda Istanbul’a hizmet yolunda yürümek yerine, kisisel hedefleri, amaçlari, hayalleri yollarinda bu amaçlarinda Istanbul’a hizmeti unutan bir CHP’li büyüksehir belediye yönetimi ile karsi karsiyayiz. Bizim belediyecilik anlayisimizda yol demek medeniyet demektir, hizmet demektir, kaliteli hayat demektir. 1994 yilindan itibaren AK Parti belediyeciliginde bu anlayisla belediyecilik hizmetlerini yapmaya gayret gösterdik. Bu çerçevede Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve yapilan tüm köprülü kavsaklar tünel projelerine kadar birçok projeyi hayata geçirdik. CHP’li yönetimle birlikte, yol medeniyettir anlayisi son buldu. CHP’li IBB yönetiminde, ulasim projelerinin tamami neredeyse durma noktasina geldi. Bunu en iyi siz servisçi kardeslerimiz bilirsiniz. Istanbul’da servis araçlarini kullanmak artik her zamankinden daha zor oldu. Ama Istanbul, bu yolda ilerleyemez. Istanbul’u hep birlikte 31 Mart aksami bu yanlis yoldan döndürmek zorundayiz” dedi.



“Istanbul’da korsan servisçilik dönemi 31 Mart aksami bitecek”

Kurum, konusmasinin devaminda, “Sizler can tasiyorsunuz, canlarimiz sizlere emanet. Bu nedenle sizin moralinizi yüksek tutmak, sorunlarinizi çözmek bizim boynumuzun borcudur. Servisçi kardeslerimin yillardir bekledigi plaka tahdidi meselesi Sayin Cumhurbaskanimizin teveccühleriyle çözmüs olduk. Istanbul’umuzda kuralsizlik son bulacak, her sey kuralina göre oynanacak, her sey olmasi gerektigi gibi bir standarda kavusacak. Istanbul’da korsan servisçilik dönemi 31 Mart aksami bitecek. Sizlere de tipki taksi, minibüs ve dolmuslarda oldugu gibi kazanimlarinizi kaybetmeden yillik çalisma ruhsati verecegiz. Sirketler, fabrikalar servis araçlariyla personellerini kendileri tasiyorlar. Bu servis araçlarini korsan servis araçlarindan ayirt etmek ve taklidi ortadan kaldirmak için barkod uygulamasina geçecegiz. Ruhsatiyla, alin teriyle, emegiyle çalisan bir de korsan olan bu hizmetleri tamamen ayirmis olacagiz. Mevcut IBB yönetimi bes yildir her gün artan bu korsan servis agini görmezden geldi. Sadece servisçilerimize degil, Istanbul’a verdigi hiçbir vaadi, hiçbir sözü tutmadi. Simdi vaatlerimizin yüzde 80’ini yerine getirmis gibi açiklama yapiyorlar. Istanbullu kardeslerimizin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Bilim insanlarimizin yaptigi hesaplara göre ortada yüzde 80 basari degil, yüzde 87’lik bir basarisizlik var” ifadelerini kullandi.

“Milletin aynasinda boylarinin ölçüsünü 31 Mart aksami alacaklar”

Istanbullularin yasadigi sorunlarin hesabini soracagini dile getiren Murat Kurum, “Istanbullu külyutmaz. Sandik, milletin aynasidir. Ben inaniyorum ki, milletin aynasinda boylarinin ölçüsünü 31 Mart aksami alacaklar. Istanbullu kardeslerim, 31 Mart’ta yanan otobüslerin, yok edilen yesillerin, ihmal edilen caddelerin, kaderine terk edilen yatirimlarin hesabini bir bir soracak. Istanbul’un kandirilan emekçileri, otobüs duraklarinda bekleyen ögrencileri sizden hesap soracak. Karda kista yollarda mahsur kalan insanlarimiz, metrobüs kuyrugunda çile çeken kardeslerimiz, metro tünelinde yürümek zorunda kalan yaslilarimiz, önlerine sandik geldiginde sizden hesap soracaklar. Bebek arabasini merdivenlerde sirtinda tasiyan anneler, yok sayilan engelliler sizden hesap soracak. Sundan emin olsunlar ki, yüzde 80 basari gösteremediler ama 31 Mart’ta yüzde yüz gidecekler” seklinde konustu.



“Istanbul’a alternatif yollar olusturarak servisçimizin, vatandasimizin çilesine son verecegiz”

Istanbul’da ulasimdaki projelerini anlatan IBB Baskan Adayi Kurum, “Istanbul’daki metro agini 5 yilda 650 kilometreye ulastiracagiz. Istanbul’da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. 2 yakaya 2 büyük tünel projemizle birlikte Istanbul’a alternatif yollar olusturarak servisçimizin, vatandasimizin çilesine son verecegiz. 122 kilometre tünelimizi trafigin sikistigi alanlardan baslayip yapacagiz. Bu tüneller sayesinde iki yakada da bogaz yollarinda tikanan trafigi açacagiz. D100, O3 ve TEM otoyolunun yogunlugunu azaltacagiz. Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe, Atasehir ilçelerine erisimi hizli hale getirmis olacagiz. 20 adet katli kavsak ve yol düzenlemeleriyle birlikte acil çözülmesi gereken adimlari hizli bir seklide atiyor olacagiz. Istanbul’un çok fazla trafik sikisan trafigini rahatlatacagiz. Esenler ve Harem Otogarlarini sehrin disina aliyoruz. Kuracagimiz yeni lojistik merkezleriyle, iki yakadaki yeni terminal binalarimizla birlikte sehrin içindeki agir vasita trafigini de Kuzey Marmara Otoyolu’na alacagiz. Trafigi yüzde 20 azaltmis olacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA