Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen Seferini Yapan Ilk Uçak Törenle Karsilandi

Sabiha Gökçen’den ilk uzun menzilli destinasyon 10 saat ile Malezya oldu. 9 Subat 2024 tarihinde baslayan Kuala Lumpur (KLIA)-Istanbul (SAW) hatti haftada dört sefer yapiliyor. Batik Air’in bugüne kadarki en uzun menzilli uçusuyla Istanbul’a gelen yolcular terminalde çiçek ve lokumla karsilandi.

Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen Seferini Yapan Ilk Uçak Törenle Karsilandi
Malezya merkezli havayolu sirketi Batik Air Malaysia’nin, 9 Subat 2024 tarihinden itibaren Airbus A330 tipi uçaklarla haftada dört kez karsilikli gerçeklestirecegi Kuala Lumpur - Istanbul Sabiha Gökçen (SAW) seferleri basladi.

Malezya’dan gelen ilk uçak ‘su taki’ töreniyle karsilanirken, Batik Air yolculari terminalde çiçek ve lokumlarla karsilandi.

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimani olan Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani (ISG), bugünden itibaren baslayan Kuala Lumpur merkezli yeni hatti ile küresel agini genisletti. Kültür ve finans baskenti Kuala Lumpur ile köklü tarihi, hayranlik uyandiran mimarisi, çok çesitli kültürel zenginliginin yaninda bogazin essiz huzurunu yasatan Istanbul, 10 saat 50 dk’lik direkt uçusla birbirine baglandi. Hem Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani hem de Batik Air’in bugüne kadarki en uzun menzilli uçus rotasi, is ve tatil amaçli seyahatler için büyük konfor, kolaylik ve uygun fiyat seçenekleri sunuyor.

Malezya’dan Istanbul ve Türkiye’yi kesfetmek artik çok daha kolay

Euromonitor International’in “Dünyada en çok ziyaret edilen sehirler” listesinde en basta yer alan, essiz bogaz havasi, tarihi yasanmisliklari, kültürel çesitliligi ile Türk ve dünya mutfaginin seçkin örneklerini sunan Istanbul, Asya’nin incisi Kuala Lumpur’dan gelecek yolcular için unutulmaz adreslerden biri olacak.

Güney Dogu Asya’nin en hizli büyüyen sehrinden Istanbul’a gelecek yolcular, Istanbul’un yani sira Türkiye’nin turizm imkanlari ve tarihiyle ilgi gören Izmir, Antalya, Mugla, Kapadokya, Mardin gibi essiz güzelliklere sahip sehirlerini de kesfedebilecek.

Bu yeni rotayla yolcular ayni zamanda Istanbul Sabiha Gökçen üzerinden Avrupa’ya baglanirken, Kuala Lumpur inisli olarak da Güneydogu Asya, Dogu Asya ve Avustralya’ya daha kolay, hizli ve uygun fiyatlarla ulasabilecek. Istanbul’dan hareket eden yolcular direkt uçusla çesitli etnik kökenleri, dilleri ve dinleri içinde barindiran Malezya’yi ve buradan aktarmali olarak Jakarta, Bali, Singapur, Bangkok, Phuket, Tokyo, Seoul ve Perth gibi daha ötesindeki popüler destinasyonlara daha kolay ve konforlu gidebilecek.

Kuala Lumpur’dan hareket edecek uçak her pazartesi, çarsamba ve cuma günü saat 16.50’de kalkacak ve yerel saatle 22.45’te SAW’a varacak, sadece pazar günleri KUL’dan kalkis saat 20.00’de olacak ve SAW’a varis saat 01.55’te olacak.

Sabiha Gökçen Havalimani kalkisli dönüs uçusuysa her pazartesi saat 05.00’te (yerel saat) kalkacak ve KUL’a saat 20:50’de varacak, sali, persembe ve cumartesi günleri ise saat 12.05’te (yerel saat) kalkacak ve KUL’a saat 15.55’te varacak.

Sabiha Gökçen Havalimani Avrupa’da ilk 10’da

Avrupa Uluslararasi Havalimanlari Konseyi’nin (ACI Europe) 2023 trafik raporuna göre Sabiha Gökçen Havalimani Avrupa’nin en yogun ilk 10 havalimani arasinda siralanirken, 2023 yilinda tüm zamanlarin yolcu trafigi rekorunu kirdi. Sabiha Gökçen, 2023 yilinda 37.1 milyon yolcuya hizmet vererek performansinda tarihi bir zirve yakaladigi 2019 seviyesini asti. Kisa bir zaman önce açilan 2. Pisti ile kapasitesini ikiye katlamasi beklenen Havalimani, halihazirda 54 ülkede 163 destinasyonu birbirine bagliyor.
Kaynak: İHA