Ilhami Atalay'in Resim Sergisi Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde Açildi

Cumhurbaskanligi Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Ressam Ilhami Atalay’in eserlerinden olusan sergi, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açildi. Atalay, eserlerinin sanatseverlerle bulusmasindan duydugu memnuniyeti dile getirirken, Milli Saraylar Baskani Dr. Yasin Yildiz ise, “Hocamiz bu topraklarin yetistirdigi en önemli ressamlardan biri” dedi.

Cumhurbaskanligi Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Ilhami Atalay’in eserlerinden olusan resim sergisi Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açildi. Saat 17.00’de gerçeklesen açilisa Milli Saraylar Baskani Dr. Yasin Yildiz ve Ressam Ilhami Atalay’in yani sira çok sayida sanatsever katildi.

Sergide Atalay’in sanat öyküsünde önemli yeri olan Akincilar, Zikir, Hiçlik, Anadolu Kadinlari gibi farkli senelere ait, daha önce gün yüzüne çikmamis çok sayida tablo yer aldi. Açilista konusan Milli Saraylar Baskani Dr. Yasin Yildiz, Ilhami Atalay’in bu topraklarin yetistirdigi en önemli ressamlardan biri oldugunu ifade etti.

Ressam Ilhami Atalay ise eserlerinin sanatseverlerle bulusmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

“Hocamiz bu topraklarin yetistirdigi en önemli ressamlardan biri”

Milli Saraylar Baskani Dr. Yasin Yildiz, "Gerçekten hocamiz bu topraklarin yetistirdigi en önemli ressamlardan bir tanesi. 70’li yillardan beri bu eserleri üreten, toplumla bulusturan biri. Bu bir ilk degil, bundan önce de defalarca bulusturdu. Bu eserlerin en çok etkilendigim noktasi hoca ile ilgili, bu topraklara ait olmasi, bu topraklarin bin yillara dayanan birikimini yansitiyor olmasi ve hocanin bunu bikmadan evrensel bir düzeyde dile getiriyor olmasidir. Içinde bulundugumuz Dolmabahçe Sanat Galerisi 15 yildir faaliyette. Zaman zaman böyle etkinliklere ev sahipligi yapiyor. Ayni zamanda burasi Milli Saraylarin Saray Koleksiyonlari Müzesi. Bu müzemiz de çok önemli, bu müzemiz de 15 yasini doldurdu ve Dolmabahçe Sarayi’nin 65 bin eserine ev sahipligi yapiyor” dedi.



"Söyleyeceklerimi tablolarim söylüyor"

Sergi ile ilgili duygularini aktaran Ressam Ilhami Atalay ise, “Söyleyeceklerimi tablolarim söylüyor, benim artik söyleyecek bir seyim yok. Tablolarimin sizinle konusmasi lazim. Benim için su anda sözün hiçbir degeri yok. Burada 43 eser var. Minyatürlerden etkilenerek olusturdugum tarihi bir seri var. Alfabetik harflerden, Arapça harflerden olusan bir seri var. Fadimeler serisi var. Hamsi gözlerinden ürettigim geometrik seri var. Hiçlik serisinden örnek var” diye konustu.

Kaynak: İHA