Ebrar Sitesi'nden Sag Çikan Vatandas Konustu Açiklamasi 'Burayi Bize Depreme Dayanikli Diyerek Sattilar'

Kahramanmaras merkezli depremlerin kara hatirasi Ebrar Sitesi’nden esi, çocugu ve kendisi sag çikmayi basarabilen Fatih Yürürdurmaz, deprem aninda yasadigi korku dolu anlari anlatti.

Ebrar Sitesi'nden Sag Çikan Vatandas Konustu Açiklamasi 'Burayi Bize Depreme Dayanikli Diyerek Sattilar'
6 Subat depremlerinin sembollerinden birine dönüsen Ebrar Sitesi, felaketten önce Kahramanmaras’in en bilinen yerlesimlerinden biriydi. 22 bloktan olusan ve evleri “saglam ve güvenli” olduguna inanarak satin alan vatandaslara mezar olan sitenin F blogunda oturan Fatih Yürürdurmaz, bin 400 kisinin hayatini kaybettigi Ebrar Sitesi’nden sag çikan vatandaslardan biri.

Yürürdurmaz, Ebrar Sitesi’ni satin alirken müteahhidi Tevfik Tepebasi’nin evleri depreme dayanikli oldugunu söyleyerek sattigini söyledi.

Oturduklari F Blok’un depreme sadece 5 saniye dayandigini ifade eden Fatih Yürürdurmaz, evlerin tamamina yakininin yikildigini dile getirdi.

“11 katli bir apartmandi hepsi un ufak oldu”

Kendini birden yasam boslugu içerisinde buldugunu söyleyen Fatih Yürürdurmaz, “Depremin ilk gecesi uyuyamamistim sonra geri uzandim, fakat aradan birkaç dakika içerisinde esim de kalkti sonra da sarsinti basladi.

Yataktan kalktim ama tabi evin depreme dayanikli oldugunu bildigimiz için, depreme dayanikli olarak aldigimiz için dolabi tutuyordum. Birden apartman asagiya düstü. Gözümü açtim ki duvarlarla iniyorduk asagi. Zemin arti 11 katli bir apartmandi hepsi un ufak oldu. Yasam boslugu içerisinde kalmisiz, esim ile konusabiliyorum ama karanlikti. Ambulans gelmis, zannedersem bir saat sürdü bizim çikmamiz” dedi.

“Küçük bir kiyamet oldu”

Yasadigi korku dolu anlari anlatan Yürürdurmaz, “Biz deprem sonrasi normal bir yoldan iner gibi bu yola indik. Her taraf kapali, bütün apartmanlar çökmüs. Bildigimiz küçük bir kiyamet oldu, ölüm ile yasam arasinda çizgiydi. Ölmedik ama bütün komsularimiz, tanidiklarimiz öldü. Enkazdan sesler geliyor insanin yüregi sizliyor. Sen çiktin ama onlar çikamadi elinden gelen bir sey yok” diye konustu.

“Depreme dayanikli oldugunu söyledi”

Ebrar Sitesi müteahhidi Tevfik Tepebasi’nin F Blok’taki daireyi satarken depreme dayanikli oldugunu söyleyerek kendilerine sattigini söyleyen Yürürdurmaz, “Ben bu Tevfik Tepebasi’ndan bu daireyi alirken, daha önce aldigim daireyi kendisine verdim. Buranin depreme dayanikli oldugunu söyledi, biz de depreme dayanikli olduguna güvenerek bu daireyi almistik. Ama tabi 5 saniyede yikilinca depreme dayanikli olmadigi ortaya çikti. Bütün apartmanlarin tamami yere yapismis, bir tane saglam kalmamis. Yani buradakilerin birçogu depreme dayanikli diyerek yapilmis. Fakat 5 saniye dayandigina göre bu isin içerisinde bir hile var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA