DPÜ Rektör Yardimcisi Aydin'dan Teknoloji Sirketine Isbirligi Ziyareti

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Özer Aydin üniversite sanayi is birlikleri çerçevesinde görüs alisverisinde bulunmak üzere teknoloji sirketini ziyaret etti.

DPÜ Rektör Yardimcisi Aydin'dan Teknoloji Sirketine Isbirligi Ziyareti
Prof. Dr. Özer Aydin ve Dr. Ögr. Üyesi Soydan Serttas üniversite mezunlarini teknoloji sektörüne entegre etmek, staj programlari ve Teknofest takimlarina destek saglamak amaciyla teknoloji sirketini ziyaret etti.

Ziyaret sirasinda Prof. Dr. Özer Aydin, teknoloji sirketi sahibi Mustafa Çeliker ile bir araya gelerek is birligi imkanlarini degerlendirdi. Toplantida öne çikan konulardan biri, üniversite mezunlarinin sirketin ihtiyaçlarina uygun pozisyonlarda istihdam edilmesi oldu. Çeliker, üniversite mezunlarinin sahip oldugu güçlü akademik bilgi ve pratigin, sirketin inovasyon ve gelisim süreçlerine deger katacagini belirtti.

Prof. Dr. Özer Aydin, “Üniversite olarak ögrencilerimizi sadece akademik bilgilerle degil ayni zamanda sektörle entegre edilmis bir sekilde mezun etmeye odaklaniyoruz. Üniversite-Sanayi is birlikleri ile ögrencilerimize ve mezunlarimiza yeni is firsatlari sunmayi ve onlari teknoloji dimkanlar ele alindi. DPÜ Bilgisayar Mühendisligi ve Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümlerinden mezunlari istihdam ederek Endüstri 4.0, Otonom Hava/Kara Araçlari ve Akilli Ev Sistemleri üzerine ürünler ortaya koyduklarini belirten Mustafa Çeliker, DPÜ Teknofest takimlarina teknik destek saglama ve staj imkanlari sunma konusunda yapilan çalismalardan bahsetti. Bu sayede ögrencilerin, is dünyasiyla daha erken dönemde etkilesimde bulunacaklarini ve projelerini gerçek dünyada uygulama sansi elde edeceklerini vurguladi.

Ziyaret sonrasinda DPÜ ile teknoloji sirketi arasinda güçlü bir is birligi fikri benimsendi. Bu isbirligi ile mezunlara ve Teknofest takimlarina firsatlar sunularak DPÜ ve teknoloji sirketinin ortak bir teknoloji üssü olmasi ve gelecegin teknoloji liderlerinin yetistirilmesi fikrine varildi.
Kaynak: İHA