Depremde Hayatini Kaybeden Üniversite Personeline Vefa

6 Subat’ta yasanan asrin felaketinde Malatya’da hayatini kaybeden Turgut Özal Üniversitesi’nin idari ve akademik personelleri ile ögrencilerin isimleri laboratuvarlara verildi.

Depremde Hayatini Kaybeden Üniversite Personeline Vefa
6 Subat depremlerinde hayatini kaybeden Malatya Turgut Özal Üniversitesi personel ve ögrencileri için Battalgazi kampüsünde bir hatira ormani olusturuldu. Ayrica depremde kaybedilen ögrencilere de senato karariyla Fahri Mezuniyet Belgesi verildi.

Battalgazi yerleskesinde depremde vefat eden Tip Fakültesi hocalarindan Dr. Ögr. Üyesi Nusret Ayaz ve Ars. Gör. Saadet Merve Ilçin’in isimlerinin verildigi Anatomi laboratuvarlarinin açilisi yapildi. Idari personel Aynur Sevim’in adi ise Ziraat Fakültesi’nde bir laboratuvara verildi.

Açilista konusan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, 6 Subat 2023’te yasanan depremlerde idari ve akademik personeller ile ögrencilerini kaybettiklerini belirterek, “Bu deprem sehitlerinin hatiralarinin yasatilmasi için adlarini laboratuvarlarimiza verdik. Tip Fakültesi personellerimizin adlarini da anatomi laboratuvarlarimiza verdik. Tip Fakültemiz tasinsa da bu laboratuvarlarin bu adlarla yasatilmasi için yeni yerlerinde de bu isimlerle anilacaklardir. Kederli ailelerine tekrar bassagligi diliyorum” dedi.



Depremde vefat eden ögrencilerden Sosyal ve Beseri Bilimler Fakültesi-Yönetim Bilisim Sistemleri Bölümü ögrencisi Firat Sariaslan, Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi-Yazilim Mühendisligi Bölümü ögrencisi Elif Kevser Akça, Yesilyurt Meslek Yüksekokulu-Elektronik ve Otomasyon Bölümü ögrencileri Mert Eren Yildirim ve Tülin Kaymaz, Hekimhan Meslek Yüksekokulu-Tasarim Bölümü ögrencisi Nurullah Konyali, Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesi-Görsel Iletisim Tasarimi Bölümü ögrencisi Muhammet Sadik Ergün, Battalgazi Meslek Yüksekokulu-Bahçe Tarimi Programi ögrencisi Beyza Nur Aydin, Dogansehir Meslek Yüksekokulu-Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü Emine Karaömer’in adlari da kendi birimlerindeki farkli laboratuvarlara verildi.

Ayrica bu ögrenciler adina hazirlanan Fahri Mezuniyet Belgeleri de programa katilabilen ailelerine takdim edildi.
Kaynak: İHA