CHP'de Oda Krizi Açiklamasi Sükran Kütükçü'nün Odasi Polis Zoruyla Bosaltildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Özgür Özel ve Kemal Kiliçdaroglu ekiplerinin makam odasi makam paylasimi yüzünden TBMM’de sorun yasandi. Özel’in protokol müdürü Sükran Kütükçü kendini odaya kilitleyip kapiyi açmayinca, polis kapiyi kirip odayi bosaltti.

Edinilen bilgilere göre, CHP Eski Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun SSK genel müdürlügünden bu yana yaninda yer alan ve özel kalem müdürlügünü yapan Sükran Kütükçü kurultay sürecinde taraf degistirerek, Özgür Özel’in bulundugu degisimcilerin tarafinda geçti. Özgür Özel ise Kütükçü’yü protokol müdürü olarak görevlendirdi ve kendisine de daha önce CHP’li meclis idare amirlerinin kullandigi odayi tahsis etti. Fakat CHP’li milletvekillerinin oyuyla Meclis Idare Amirligini Kiliçdaroglu’na yakin Artvin Milletvekili Ugur Bayraktutan kazandi.

Bayraktutan’in daha önce de CHP’li Meclis Idare Amirlerine verilen odaya geçmesi gerekiyordu. Meclis yönetimi de buna uygun olarak meclis idare amiri tabelasini odanin girisine asti. Ancak Sükran Kütükçü ve parti yönetimi o tabelayi indirdi. Ayrica oda da Bayraktutan’a teslim edilmedi. Bunun üzerine Ugur Bayraktutan Meclis Genel Sekreterligine basvurarak odanin bosaltilmasini istedi. Genel Sekreterlik de hem CHP grubuna hem de Sükran Kütükçü’ye gönderdigi yaziyla odanin bosaltilmasini istedi. Ancak yürütülen temaslardan sonuç alinamadi. CHP genel baskani Özgür Özel ile Grup baskanvekili Ali Mahir Basarir da Kütükçü’nün odada kalmasina destek verdi.

Krizin çözülememesi üzerine Genel Sekreterligin talimatiyla Meclis Polisi devreye girerek, odayi bosaltmak üzere harekete geçti. Ancak edinilen bilgilere göre, Sükran Kütükçü kendini odaya kilitledi ve polise de kapiyi açmadi. Meclis Destek Hizmetleri Personeli bunun üzerine makam odasinin kapisini sökerek Kütükçü’yü odadan çikartti. Kütükçü, polis esliginde esyalar toplanip disariya alindi.

Yasananlarin ardindan Sükran Kütükçü’nün esyalari tahliye edilerek oda Ugur Bayraktutan’in danismanlarina teslim edildi. Meclis Genel Sekreterligi ise bütün uyarilara ragmen odayi bosaltmayan ve basdanisman kadrosunda görev yapan Sükran Kütükçü hakkinda disiplin sorusturmasi baslatti.
Kaynak: İHA