Bakan Yerlikaya Duyurdu Açiklamasi 'Kalkan 12' Operasyonlarinda 49 Insan Kaçakçisi Ile 142 Kaçak Göçmen Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Edirne, Istanbul, Izmir, Diyarbakir ve Amasya’da icra edilen ‘Kalkan-12’ operasyonlari çerçevesinde 49 göçmen kaçakçiligi organizatörü ve 142 düzensiz göçmenin yakalandigini bildirdi.

Operasyona ait görüntüleri sosyal medya hesabindan paylasan Bakan Yerlikaya, su açiklamalara yer verdi:

“Edirne Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügünce Göçmen Kaçakçiligi organizatörlerine yönelik Edirne ve Istanbul illerinde 3,5 ay süren takip sonucu 30 farkli adrese es zamanli yapilan operasyonlarda; 11’i Il Jandarma Komutanliginca, 11’i Il Emniyet Müdürlügünce olmak üzere toplam 22 göçmen kaçakçiligi organizatörü yakalandi. Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu; 12 göçmen kaçakçiligi organizatörü yakalandi. 11 tutuklandi, 1’i hakkinda adli kontrol karari verildi.

Izmir Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu Izmir ve Diyarbakir’da düzenlenen operasyonlarda; 14 göçmen kaçakçiligi organizatörü yakalandi. 10’u tutuklandi, 3’ü hakkinda adli kontrol karari verildi.

Amasya Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu bir tirin dorsesinde yapilan aramada; 1 göçmen kaçakçiligi organizatörü yakalandi ve tutuklandi. Yakalanan düzensiz göçmenler, Il Göç Idaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sinir disi islemleri baslatildi. Operasyonlar sonucu; 5 adet ruhsatsiz tabanca ve tüfek, 6 adet araç, çok miktarda döviz ve Türk Lirasina el konuldu.”

Güvenlik güçlerine tesekkür

Operasyonlarda emegi geçen güvenlik güçlerine tesekkür eden Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, ”Operasyonlari koordine eden valilerimizi, Emniyet Genel Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Daire Baskanligi ile Jandarma Genel Komutanligi Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticaretiyle Mücadele Dairesini; operasyonlari düzenleyen kahraman polisimizi, kahraman jandarmamizi ve Göç Idaresi Baskanligimizin personelini tebrik ediyorum. Aziz Milletimizin Bilmesini Isterim ki; Düzensiz göç ve göçmen kaçakçiligini önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlilikla sürdürdügümüz operasyonlarimiz araliksiz devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçis yolu haline getirmeye çalisan göçmen kaçakçilarina asla firsat vermeyecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA