Ankara Büyüksehir Belediyesi Baskentin Kuzeyi Ile Güneyini Baglamak Için Harekete Geçti

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskentte trafik sorunu yasanan Turan Günes Bulvari ve Dogukent Caddesi üzerinde kesintisiz trafik saglayacak, Samsun Yolu ve Konya Yolu arasindaki ulasim süresini azaltacak proje için dügmeye basti.

Ankara Büyüksehir Belediyesi Baskentin Kuzeyi Ile Güneyini Baglamak Için Harekete Geçti
Ankara Büyüksehir Belediyesi, baskentte güvenli ve konforlu bir ulasim saglamak amaciyla ulasim altyapisinda büyük projelere imza atmayi sürdürüyor. Kent trafigini rahatlatmaya yönelik tasarlanan ulasim projelerini birer birer hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, Turan Günes Bulvari köprülü kavsaginin projesi için nisan ayinda ihaleye çikiyor. Bölge trafigini büyük ölçüde rahatlatacak yeni dönem müjdesini sosyal medya hesaplari üzerinden duyuran Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “Projelerimizle birlikte yeni döneme haziriz. Bitirdigimiz Panora TRT ve Tapu Kadastro Önü alt geçitlerinin devaminda Turan Günes Bulvari köprülü kavsaginin projesi için Nisan ayinda ihaleye çikiyoruz. Turan Günes Bulvari ve Dogukent Caddesi üzerinde kesintisiz trafik saglayacak, Samsun Yolu ve Konya Yolu arasindaki ulasim süresini önemli ölçüde azaltacak projemizin yapimina ise yazin basliyoruz” ifadelerini kullandi.

Turan Günes ile Dogukent arasi kesintisiz trafik

Baskentte yeni alt geçitlerin yapimina hiz veren Büyüksehir Belediyesi bu projeyle, Turan Günes Bulvari üzerindeki Panora ve TRT Önü alt geçitlerinin devaminda Turan Günes Bulvari ile Dogukent Caddesi’nin kesisim noktasinda 2 katli bir alt geçit yapilmasi planlaniyor. Bu kapsamda Turan Günes Bulvari üzerinde 700 metre uzunlugunda 3 gidis 3 gelis bir alt geçit ile Dogukent Bulvari-Turan Günes Bulvari arasinda yaklasik 300 metre uzunlugunda 2 seritli bir tünel yapilmasiyla Turan Günes Bulvari ve Dogukent Caddesi üzerinde kesintisiz trafik saglanacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Samsun Yolu ve Konya Yolu arasindaki ulasim süresinin de önemli ölçüde azaltilmasi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA