AK Parti Yalova Baskan Adayi Tutuk Açiklamasi 'Yalova'da Iziniz Var Mi, Harmanda Yüzünüz Olacak'

Yalova Belediye Baskani ve AK Parti Adayi Mustafa Tutuk, “Meclisimizde biz evet, onlar hayir oyu verdi. Simdi gelmisler diyorlar ki kentsel dönüsümün önünü açacagiz. Nasil açacagiz, ne yaptiniz ki? Yalova’da iziniz var mi, harmanda yüzünüz olacak. Nasil izah edeceksiniz siz bunlari. Biz yapacagiz demiyoruz, yapiyoruz su an” dedi.

AK Parti Yalova Baskan Adayi Tutuk Açiklamasi 'Yalova'da Iziniz Var Mi, Harmanda Yüzünüz Olacak'
AK Parti Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk’un seçim irtibat ofisi düzenlenen törenle açildi. Burada konusma yapan Tutuk, partide uzun yillardir görev yaptigini hatirlatarak, “Bu kardesiniz de sizler gibi 3 dönem merkez ilçeyi, 2 dönem il yönetimi, daha sonra meclis üyeligi, baskan vekilligi ve belediye baskani olarak en sonunda Cumhurbaskanimizin takdiriyle Yalova Belediye Baskan Adayi olarak karsinizdayim” dedi.



“Belediye güvenli, vicdanli ellerde olunca borca girmiyor”

6 Mart 2020 tarihinde meclis tarafindan göreve getirildiginde belediye veznelerinde avukatlarin oturdugunu anlatan Tutuk, 13 Mart’ta da pandemi ilan edildigini belirterek, "Buna ragmen 1,5 yilda bütün 291 icrayi kaldirdik. 41 milyon borç ama bütçe 180 milyon. Yani bütçenin 5’te biri borç. Bugün bütçe 2 milyar 150 milyon. Bugünkü rakamla yaklasik 400 milyon borcu belediyenin öz kaynaklariyla kapattik. Hiçbir sekilde bir kredi, arsa satisi olmadan kapattik. Demek ki belediye güvenli, vicdanli ellerde olunca borca girmiyor. Ne yaptik sonra, 1 milyar degerinde ana ishale hatti. Sehir içi içme suyu hatlarini, asbestli borulari degistiriyoruz. Üstüne Çiftlikköy ve Yalova’mizi bisiklet yollariyla birlestirdik. Adnan Menderes Mahallesi’ne bisiklet yollari yaptik” diye konustu.



“5 bin kisiyi deprem riskinden kurtariyoruz”

Kentsel dönüsümde somut adimlar attiklarini anlatan Tutuk, sunlari kaydetti:

“Bakiniz biz kentsel dönüsüm diyoruz. Herkes her seçimde diyor ki, ‘Biz kentsel dönüsümü yapacagiz.’ Kim ne yapti, arkadaslar? Elle tutulur, gözle görülür bir kentsel dönüsüm var miydi? Hükümetimizin de destegiyle Baglarbasi Mahallesi’nde kentsel dönüsüm ihalesi yapildi ve 740 daire. Bunun yaninda kentsel dönüsüme girecek 6 katli binalara 6 kat, 5 katlilara 5 kat imar izni verilmesi neyin önünü açtigi biliyor musunuz? Suan 105 bina yikim ruhsati aldi. Her binada 10 daire olsa, toplam bin daire. Hesabini yapin. Her dairede 5 kisi yasasa 5 bin kisiyi deprem riskinden kurtariyoruz. Bunu biz 23’üncü yil AK Parti belediyeciligiyle yapiyoruz. Meclisimizde biz evet, onlar hayir oyu verdi. Simdi gelmisler diyorlar ki kentsel dönüsümün önünü açacagiz. Nasil açacagiz, ne yaptiniz ki? Yalova’da iziniz var mi, harmanda yüzünüz olacak. Nasil izah edeceksiniz siz bunlari. Biz yapacagiz demiyoruz, yapiyoruz suan.”

“Yalova’da sokaklari su basmadi”

Yalova’da göreve geldikten sonra sorunlari tek tek çözdüklerini ve çözmeye devam ettiklerini dile getiren Tutuk, söyle konustu:

“4 yildir Yalova’yi AK Parti ve Cumhur Ittifaki belediyeciligiyle tanistirdik. Aydinlatma projeleri yaptik. Biz göreve geldigimizde 3 ay sonra yagmur yagdi, bütün Yalova’ya su basti. Fatih Caddesi, Istanbul Caddesi, Yasar Okuyan Bulvari, her yeri su basti. Ilk yaz bütün sorunu çözdük biliyor musunuz? Bakin en son yagmurda ilçeleri su basti Yalova’da sokaklari su basmadi. Demek ki isteyince, niyet olunca, niyetimiz halis olunca bunlarin hepsi yapiliyor. Çok istiyorlar Yalova’da icra olsun, belediye borçlarini ödeyemesin, çok bastiriyorlar ama maalesef dualari kabul olmayacak. Belediyenin borcu yok degerli teskilat mensuplari. SSK ve mali borçlar hariç piyasaya borç yok. Belki yaptigimiz 2 milyar lira yatirim yaptik, hepsini de ödedik Allah’in izniyle.”

“Cumhurbaskanimiza söz verdik”

Tutuk, tüm teskilati seçimleri kazanmak için çaba gösterecegini dile getirerek, "Bu hizmetlerin devami için Sayin Cumhurbaskanimiza salondan ne dedik, söz verdik mi? 3 defa Sayin Cumhurbaskanimiza söz verdik. Belediyemizi alacagiz ve AK Parti, Cumhur Ittifaki belediyeciliginin devamini saglayacagiz. Irtibat ofisimizin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Il Baskani Umut Güçlü ise 6 sene Yalova’da hiçbir hizmet yapmayanlarin simdilerde hayallerini satmaya çalistigini söyledi.

Yalova Milletvekili Meliha Akyol, trafik sorunu çözecek güney çevre yolunun ihalesinin önümüzdeki günlerde yapilacagini anlatti.

Açilista Merkez Ilçe Baskani Aydin Kopuz, eski Yalova Milletvekili Fikri Demirel, eski Il Baskanlari Yusuf Ziya Öztabak ve Sinasi Bayrak konusmalar gerçeklestirdi.

Ardindan Cengiz Koçal Caddesi üzerindeki irtibat ofisinin açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA