AK Parti'li Aziz Yeniay'in Seçim Temaslari Sirasinda Silahli Saldiri Açiklamasi 1 Kisi Agir Yaralandi

AK Parti Küçükçekmece Belediye Baskan Adayi Aziz Yeniay’in, Kanarya Mahallesi’ndeki bir dernek ziyareti sirasinda kimligi belirsiz sahislar tarafindan silahli saldiri düzenlendi. Saldirida 1 kisi agir yaralanirken, polis ekiplerinin süphelileri yakalama çalismasi devam ediyor.

Olay, saat 16.30 siralarinda Kanarya Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, AK Parti Küçükçekmece Belediye Baskan Adayi Aziz Yeniay’in bir dernek ziyareti sirasinda, beyaz bir araçla olayla yerine gelen kimligi belirsiz kisilerce uzun namlulu silahla saldiri düzenlendi.

Olayda 32 yasindaki E.G.D. isimli kadin yaralanirken, saldirganlar olay sonrasi kaçti. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Yarali E.G.D, yapilan ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye kaldirildi. Polis ekipleri caddede yogun güvenlik önlemi alirken Olay Yeri Inceleme ekipleri sokakta çalisma yapti.

Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi

Saldiri sonrasi olay yerine Istanbul Valisi Davut Gül ve AK Parti Istanbul Milletvekili Süleyman Soylu geldi. Emniyet güçleri, süpheli sahislari yakalamak için çalisma baslatirken, silahli saldiriya iliskin Küçükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi. AK Parti Küçükçekmece Belediye Baskan Adayi Aziz Yeniay, Kanarya Polis Merkezi’ndeki islemlerinin ardindan AK Parti Küçükçekmece Ilçe Baskanligi’na gitti.

Aracina kursun isabet etti

Öte yandan, olay aninda dernek içerisinde olan Ali Sariyar isimli vatandasin aracina kursun isabet etti. Ali Sariyar, "Içerideki arkadaslar ile beraber hepimiz yerde kaldik. Yoldan geçen bir genç kizin vuruldugunu duyduk. Su anda durumlarini bilmiyorum. Ben ‘yatin’ diye bagirdim. Ondan sonra herkes yatis pozisyonu aldi. Içeride 1-2 dakika kaldik” dedi.

Kaynak: İHA