TIKA'dan Somali'deki Hayvan Besicilerine Destek

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) tarafindan Somali City Üniversitesi Ziraat Fakültesine kurulan yem üretim tesisi hizmete açildi.

Baskent Mogadisu’da City Üniversitesinde gerçeklestirilen projeyle Ziraat Fakültesinin bünyesinde hayvanlar için fenni yem üretim tesisinin kurulumu TIKA tarafindan gerçeklestirildi.

Proje kapsaminda tesise kurulan makine günlük 50 ton fenni yem üretme kapasitesine sahip bulunuyor.

Büyükbas, küçükbas ve kanatli hayvanlara, saglikli ve güvenli fenni yem üretilmesinin amaçlandigi tesisten, ülkedeki tüm besicilerin verimli ve sürdürülebilir fenni yem temin edebilecekler. Tesisinin açilisi törenine; Ilçe Kaymakami Aburrezzak Abdi, City Üniversitesinin Yönetim Kurulu Baskani Yasin Barqadle, TIKA Koordinatörü Ilhami Turus ve ilgili kurumlardan temsilciler katildi.

Törende konusan Ilçe Kaymakami Aburrezzak Abdi, projenin sosyal katkisi yüksek, örnek bir proje oldugunu belirtti.

City Üniversitesinin yönetim kurulu baskani Barqadle ise, ülkede hayvan besicilerine yönelik katki saglayan fenni yem üretim tesisi sayesinde kaliteli ve sürdürebilir yem temini imkanina sahip olmanin önemini vurguladi. Projenin bu bakimdan çok kiymetli bir adim oldugunu ifade eden Barqadle, TIKA’ya tesekkür etti.

TIKA Somali Koordinatörü Ilhami Turus da konusmasinda, saglanan Yem Üretim Tesisinin hayvan besicilerine, çifçilere hayirli olmasini temenni ettigini belirterek, söz konusu yem üretim tesisinin Somali halkina önemli bir katki saglayacagini dile getirdi.
Kaynak: İHA