SUBÜ'nün Iki Projesine TÜBITAK 1002-A Destegi

SUBÜ akademisyenleri Doç. Dr. Gülzade Uysal ve Arastirma Görevlisi Ali Kuyumcu tarafindan hazirlanan projeler TÜBITAK 1002-A Hizli Destek Programi çerçevesinde kabul edilerek toplam 150 bin TL’lik destek almaya hak kazandi.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) akademisyenlerinin hazirladigi iki proje TÜBITAK 1002-A Hizli Destek Programi kapsaminda kabul edildi. Teknoloji Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karabacak danismanliginda Arastirma Görevlisi Ali Kuyumcu’nun yürütücüsü oldugu ‘Ada Modlu Çalisan Evirici Ara Yüzlü Mikro Sebekelerde Kararlilik Analizinin Dogrulanmasi’ isimli proje ile Saglik Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Gülzade Uysal’in yürütücüsü oldugu ‘Kronik Böbrek Yetmezligi Olan Çocuklar Için Gelistirilen Mobil Oyun Uygulamasinin Hastalik Yönetimine Etkisi’ isimli proje toplam 150 bin TL destek almaya hak kazandi.

TÜBITAK projeye 75 bin TL’lik destek saglayacak

Arastirma Görevlisi Ali Kuyumcu’nun yürütücüsü oldugu ‘Ada Modlu Çalisan Evirici Ara Yüzlü Mikro Sebekelerde Kararlilik Analizinin Dogrulanmasi’ isimli proje ile elektrik enerjisinin üretildigi yerde tüketildigi bir sistem modeli olan evirici tabanli mikro sebeke sisteminin daha dogru kararlilikla çalismasina odaklanilacak. Sistemin tasarimsal sinirlari olan kontrolcü ve donanim tasarimindaki tüm parametrelerin klasik modele dayali kararlilik analizine göre daha dogru ortaya konulmasi ve böylelikle projenin ileri düzeyde kontrol gerektiren akademik ve endüstriyel çalismalara katki saglamasi hedeflenecek. TÜBITAK projeye 75 bin TL’lik destek saglayacak.

11-14 yas çocuklara odaklanilacak

Doç. Dr. Gülzade Uysal’in yürütücüsü oldugu ‘Kronik Böbrek Yetmezligi Olan Çocuklar Için Gelistirilen Mobil Oyun Uygulamasinin Hastalik Yönetimine Etkisi’ isimli proje ile 11-14 yas grubu kronik böbrek yetmezligi yasayan çocuklara odaklanilacak. Projede arastirmaci olarak Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Banu Terzi, Tarsus Üniversitesi’nden Prof. Dr. Duygu Sönmez Düzkaya ve Doç. Dr. Atiye Karakul, Istanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alev Yilmaz ve Serkan Uçar ile Malatya Il Milli Egitim Müdürlügü’nden Dr. Berna Gürler Ari proje arastirmacisi olarak görev alacak. TÜBITAK projeye 75 bin TL’lik destek saglayacak.
Kaynak: İHA