Kamu Personellerine Yönelik TAMP Bilgilendirme Egitimi

Afyonkarahisar Emirdag ilçesinde kamu kurumlari personelleri ve vatandaslara yönelik ‘Türkiye Afet Müdahale Plani (TAMP) Bilgilendirme Egitimi’ gerçeklestirildi.

Kamu Personellerine Yönelik TAMP Bilgilendirme Egitimi
Afyonkarahisar Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü tarafindan TAMP egitimi verildi.

Gerçeklestirilen egitime katilan Kaymakam Osman Bilici, yaptigi konusmasinda; “Yakin zamanda Kahramanmaras merkezli yasanan deprem afeti bizlere bugün burada bizlere verilecek egitimin afet aninda ne kadar önemli oldugunu gösterdi. Bugün burada verilecek egitimle kamu personellerimize, muhtarlarimiza ve vatandaslarimiza afet öncesi, sirasi ve sonrasi neler yapmasi gerektigi hakkinda ve nasil tedbir alinmasi gerektigi konularinda bilinçli durumuna getirecegine inaniyorum. Tüm ümidimiz bir daha bir afet yasamamamiz yönünde fakat bizler de bunun için her türlü tedbiri alarak hazirlikli olmak zorundayiz” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Bilici’nin konusmasinin ardindan Afyonkarahisar Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü personelleri tarafindan, kaymakamlik ve belediyelerin görev ve sorumluluklari, olasi afet ve acil durumlarda kamu görevlilerinin neler yapmasi gerektigi, olasi bir afet durumunda ilimizdeki imkanlar ve teçhizatlar, afet durumunda acil toplanma alanlari, ayni depolama alanlari ve soguk hava depolari hakkinda bilgiler verildi.

Düzenlenen egitime Kaymakam Bilici’nin yani sira kamu ve kurum ve kurulus amirleri ile personelleri, belediye personelleri, köy ve mahalle muhtarlari ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA