Enkazdan Çikan Esyalar Belki De Hiç Gelmeyecek Sahiplerini Bekliyor

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de Esenevler Mahalle Muhtari Tarik Sesli, enkazdan çikarilan ve sahiplerinin bulunmasi için kendisine getirilen esyalardan muhtarlik binasinin içine deprem kösesi yapti.

Enkazdan Çikan Esyalar Belki De Hiç Gelmeyecek Sahiplerini Bekliyor
Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de bulunan Esenevler Mahallesi’nde bine yakin dairenin yikilirken yaklasik 440 insan öldü. Esenevler Mahallesinde 15 yildir muhtarlik yapan Tarik Sesli, enkazdan çikarilan ve sahiplerinin bulunmasi için kendisine getirilen esyalarin üzerindeki tozu bile silmeden muhtarlik binasinda bulunan dolaba koyarak deprem kösesi olusturdu. Asrin felaketinin acisiyla her an yüzlesen muhtar, olusturdugu kösenin kendisi için bir hatira olusturdugunu söyledi.



Depremde hayatini kaybeden mahalle sakinlerinin cep telefonu numaralarini silemedigini dile getiren Muhtar Tarik Sesli, “6 Subat depremlerinde mahallemizde bine yakin evimiz yikildi, 440’e yakin deprem sehidimiz var. Aci günlerdi, Allah bir daha göstermesin. O günleri hatirlamak dahi istemiyoruz ama aklimizdan çikmiyor. En çok bu bölgede yiprandik. Muhtarlik binamizin karsisinda bir bina çökmüstü. Her gün gördügümüz insanlardi. Hala telefon numaralari cep telefonumda kayitli, silemiyorum da. Bazen rehberi karistirirken denk eliyor üzülüyorum. Çok aci günler yasadik. Allah bir daha o günleri yasatmasin” Dedi.

"Çok aci günlerdi hala aklima geldikçe ürperiyorum"

Deprem günü yasananlarin acisini unutamadigini belirten muhtar, “Sabah evden çiktim, buradan geçtim ve baktim bina yikilmisti. Arabayi park edip enkaza ulastigimda asagidan birinin sesi geliyordu yasiyordu. Ismail Amca vardi binanin yöneticisiydi. ‘Su deposunun oradayim beni alin buradan’ diyordu. Ama o an için oraya girmek imkansizdi ve ikinci depremde adamcagiz rahmetli oldu. Ondan sonra mahallemdeki enkazlar yanina 5’er dakika gidebildim. Gidemedim çünkü burada da cenazeler çiktigi için ayrilamadim. Hala aklima geldikçe ürperiyorum, çok aci günlerdi. Çok trajik olaylar yasadik, Allah bir daha göstermesin diyorum” diye konustu.



"Bu köse bizim için aci bir hatira oldu

Muhtarlik binasi içerisinde olusturdugu kösede hatiralari yasattigini belirten muhtar Sesli, “Muhtarlik binamiz içerisinde bir stant yaptik. Burada çöken binalardan çikan üç kat malzeme vardi. Insanlar tanidiklari gelip aldilar. Kalanlarda bunlar. Halen gelip alan oluyor. Dün bir albüm vardi bir yakini gelip aldi. Bazi vatandaslarimizda gelip bakiyor fotograf kitap veya baska bir esyasi var ama kalsin diyor. Aci bir hatirasi oldu. Yikilan binalardan bir çocugumuzun pateni çikti. O çok etkilemisti bizi. Mesela bir kedimiz vardi. Enkazdan uzun süre ayrilmadi, sonradan ögrendik ki dogum yapmis o yüzden ayrilmazmis. Bütün her yer kirik çikti ama o kedimizin yavrusunun oldugu o çekmece saglam çikti. Bir agabeyimiz vardi, depremden kurtuldu, binada ilaci vardi çikip aldi. Sonra araciyla kaza yapti rahmetli oldu” dedi.

Kaynak: İHA