Atasehir Belediyesinden 'Billboardlarda Afis Yayinlatma' Iddialarina Iliskin Açiklama

Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi’nin, CHP’den aday gösterilmemesi nedeniyle ilçedeki billboardlarda ‘IYI Parti’nin CHP’yi ‘teröre alan açmakla suçladigi afisleri yayinlattigi’ iddialari üzerine Atasehir Belediyesi tarafindan açiklama yapildi. Açiklamada, “Firma tarafindan ticari amaçla kiralanan bu LED ekranlarda yayimlanan reklam ve ilanlar üzerinde Belediyemizin bir sorumlulugu ve telkini bulunmamaktadir” denildi.

Atasehir Belediyesinden 'Billboardlarda Afis Yayinlatma' Iddialarina Iliskin Açiklama
Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi’nin CHP’den Atasehir Belediye Baskanligina aday gösterilmemesi üzerine, ilçedeki bazi billboardlarda ‘IYI Parti’nin CHP’yi ‘teröre alan açmakla suçladigi afisleri yayinlattigi’ iddialari bazi basin kuruluslarinda ve sosyal medyada yer aldi. Iddialarin ardindan Atasehir Belediyesi tarafindan konuya iliskin açiklama yapildi.

Bazi internet siteleri ve sosyal medya hesaplari üzerinden yayimlanan, ’Dördüncü kez aday gösterilmeyen Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, IYI Parti’nin CHP’yi ‘teröre alan açmakla’ suçladigi afisleri ilçedeki billboardlarda yayinliyor’ seklindeki haberlere ve paylasimlara iliskin belediyeden yapilan açiklamada, "Bahse konu olan LED ekranlar, Atasehir Belediyesi tarafindan 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren MSO Açikhava Reklam Pazarlama Ins. San. ve Tic. A.S.’ye sözlesme yapilarak kiralanmistir. Dolayisiyla, firma tarafindan ticari amaçla kiralanan bu LED ekranlarda yayimlanan reklam ve ilanlar üzerinde Belediyemizin bir sorumlulugu ve telkini bulunmamaktadir. Ilgili firma, yasalar çerçevesinde ihale alip firma ve siyasi parti reklamlarini LED ekranlar ve billboardlarda yayimlamaktadir. Atasehir Belediyesi’nin bu yayimlanan reklamlara müdahalesi söz konusu degildir. Ayrica firma, kendisine ait Türkiye genelindeki billboard ve LED ekranlari YSK’ya da bildirmistir.

Bu reklamlarla ilgili olarak, MSO Açikhava Reklam Pazarlama Sirketi ve is ortaklari, IYI Parti’nin de aralarinda bulundugu siyasi partilere tekliflerini göndermistir. IYI Parti’ye teklif 1 Ocak 2024 tarihinde firma tarafindan sunulmustur. MSO Sirketi ve ortaklari, IYI Parti’nin reklam ajansindan 25 Ocak tarihinde mail üzerinden yayin onayi almistir. Yukarida da belirttigimiz üzere, bahse konu reklamlar sadece Atasehir’de yayimlanmamaktadir. Söz konusu açiklamamizin ekinde Ankara Kizilay’da bulunan LED ekranda yayimlanan reklam görülmektedir. Bir partinin reklamindan, siyasi rant elde etmek en hafif deyimiyle ahlaki, insani degildir. Yapilan bu haberler ve sosyal medya paylasimlari yalan ve iftiradan ibarettir, hiçbir sekilde gerçegi yansitmamaktadir” ifadelerine ye verildi.

Kaynak: İHA