ABD Savunma Bakani Austin, Hastaneye Kaldirildigini Gizledigi Için ABD Halkindan Özür Diledi

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, bu ayin basinda geçirdigi bir operasyonun ardindan ortaya çikan komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldirildiginin günlerce ABD Baskani Joe Biden’dan gizlenmesi nedeniyle ABD halkindan özür diledi.

ABD Savunma Bakani Austin, Hastaneye Kaldirildigini Gizledigi Için ABD Halkindan Özür Diledi
ABD Savunma Bakani Lloyd Austin, prostat kanseri ameliyatinin ardindan 1 Ocak’ta ortaya çikan komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldirildiginin günlerce ABD Baskani Joe Biden’dan gizlenmesi nedeniyle düzenledigi basin toplantisinda ABD halkindan özür diledi. Austin, "Bunu dogru bir sekilde ele almadim. Kanser teshisimi Baskan’a söylemeliydim. Tüm sorumlulugu üstleniyorum, ekip arkadaslarimdan ve ABD halkindan özür diliyorum" dedi.

Baskan Biden ile yaptigi görüsmelerin yasalar geregi gizligi oldugunu aktaran Austin, "Yasalar geregi Baskan’la yaptigim konusmalar hakkinda konusamam ama size dogrudan Baskan Biden’dan özür diledigimi söyleyebilirim. Kendisine agir bir teshis aldigimi ve tedavi gördügümü hemen bildirmedigim için çok üzgün oldugumu söyledim” dedi.



Austin 22 Aralik’ta ameliyat olmus, 1 Ocak’ta yeniden hastaneye kaldirilmisti

Austin’in saglik durumuna iliskin ABD Savunma Bakanligi tarafindan 5 Ocak’ta yapilan ilk açiklamada, Austin’in geçirdigi bir operasyonun ardindan ortaya çikan komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldirildigi, durumunun iyi oldugu duyurulmustu. Austin’in hastaneye kaldirilmasi Beyaz Saray’dan günlerce gizlenmis, Austin elestiri oklarinin hedefi olmustu. ABD medyasina konusan bir yetkili, Austin’in hastanede oldugu bilgisinin Beyaz Saray’a 4 Ocak Persembe sabahina kadar verilmedigini söylemisti. Austin ise yaptigi yazili açiklamada sorumlulugu üstlenerek, “Bu benim sagligima iliskin tibbi prosedürdü ve açiklama kararlarimin tüm sorumlulugunu üstleniyorum” ifadelerini kullanmisti.

Kanser oldugu 9 Ocak’ta duyuruldu

Walter Reed Ulusal Askeri Tip Merkezi tarafindan 9 Ocak’ta yapilan açiklamada ise Austin’e aralik ayinda prostat kanseri teshisi konuldugu, 22 Aralik’ta kanser ameliyati oldugu ve daha sonra taburcu edildigi belirtilmisti. Austin’in ameliyatin ardindan 1 Ocak’ta "siddetli karin, kalça ve bacak agrisi ile mide bulantisi dahil" farkli komplikasyonlar nedeniyle yeniden hastaneye yatirildigi ve idrar yolu enfeksiyonu geçirdiginin tespit edildigi duyurulmustu. Pentagon’dan 15 Ocak’ta yapilan son açiklamada ise Austin’in hastaneden taburcu oldugu, bir süre istirahat edecegi ve uzaktan çalisacagi belirtilmisti.
Kaynak: İHA