400 Bin TL'lik Kablo Vurgununa Jandarma Darbesi

Bartin ve Kastamonu’nun köylerinde enerji nakil hatlari ve iletisim kablolari çalan 2 kisilik sebeke jandarmanin operasyonuyla çökertildi. Gözaltina alinan zanlilar, kendilerini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi.

400 Bin TL'lik Kablo Vurgununa Jandarma Darbesi
Bartin’in Ulus ilçesi ve Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesi arasinda yenileme islemi yapilan kablolarin bulundugu 4 ayri depodan enerji nakil hatti ve iletisim kablolari çalindi. Yaklasik 45 gün boyunca arastirma yapan ve iz süren Bartin Jandarma Alay Komutanligi ve Jandarma Suç Arastirma Timleri, önce olayda kullanilan araci tespit etti. Ardindan sahislarin kimliklerini belirleyen ekipler, yaptigi operasyonla E.Y. ve M.Ç. isimli sahislari gözaltina aldi. Kastamonu ve Bartin’daki kurumlara ait toplamda yaklasik 400 bin TL tutarinda enerji nakil ve iletisim kablosu çalindigi belirlenirken, gözaltina alinan sahislar ise islemlerinin ardindan adli makamlara sevk edildi

Gazetecileri tehdit etti

Zanlilar adliyeye çikarilirken, kendilerini görüntüleyen gazetecilere de tepki gösterdi. Zanlilardan, E.Y, "Sorarim sana. Vallahi bacaklarini kirmazsam, insan degilim" diyerek, kendisini görüntüleyen gazeteciyi tehdit etti. Kapsonu ile yüzünü kapatan zanli E.Y, ise "Çek çek" diyerek, kendisini görüntüleyen gazeteciye tepki gösterdi.

Çikarildigi mahkemece tutuklanan sahislar, islemlerinin tamamlanmasindan sonra Bartin Cezaevi’ne gönderildi.
Kaynak: İHA