Deney Hayvanlari Uygulama Ve Arastirma Merkezi Hizmete Girdi

Rize’de Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi bünyesinde (RTEÜ) hizmet verecek olan Deney Hayvanlari Uygulama ve Arastirma Merkezi açildi.

Deney Hayvanlari Uygulama Ve Arastirma Merkezi Hizmete Girdi
Islampasa Mahallesinde yapilan arastirma merkezinin açilisi Rektör Prof. Dr. Yusuf Yilmaz ve ögretim üyeleri tarafindan kurdele kesilerek yapildi.

Açilista konusan Rektör Yusuf Yilmaz, “Özellikle saglik alaninda hastaliklarin temel mekanizmalarini anlamak, yeni sanayi araçlari gelistirmek, yeni tedaviler gelistirmek veya mevcut tedavileri iyilestirmek için öncelikle deney hayvanlari üzerinde çalismalar yapiyoruz. Buradan elde ettigimiz bilgilerden yararlanarak daha sonra insan üzerinde basamak basamak arastirmalarimiza devam edip sonuca ulasiyoruz. Böyle güzel olanagin üniversitemize kazandirilmis olmasi, üniversitemizin arastirma kapasitesini ciddi oranda arttiracaktir. Ortamin ne kadar steril olmasi ve deneyi yapmak için ne kadar üst düzey sartlar gerektigine, bunun aslinda çokta pahali, ciddi bütçeler gerektirdigine de burada sahit oluyoruz. Arastirma merkezimizde deney hayvanlari üzerinde olan çalismalarin sonrasinda da insanlar üzerinde yapacagimiz arastirmalarla üniversitemiz adina insallah yeni buluslara imza atiyor olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA