ABD Savunma Bakani Austin'in Prostat Kanseri Oldugu Ortaya Çikti

Walter Reed Ulusal Askeri Tip Merkezi tarafindan yapilan açiklamada, ABD Savunma Bakani Lloyd Austin’in prostat kanseri tedavisi gördügü bildirilerek, Austin’e kanser teshisinin geçtigimiz sene aralik ayinda konuldugu belirtildi.

Geçtigimiz günlerde hastaneye kaldirildigi ortaya çikan ABD Savunma Bakani Lloyd Austin’in prostat kanseri oldugu ortaya çikti. Günlerce hastane kaldigi ve bu konuda ABD Baskani Joe Biden’a bilgi verilmemesi nedeniyle elestirilen Austin’in Walter Reed Ulusal Askeri Tip Merkezi’nde prostat kanseri tedavisi nedeniyle ameliyata girdigi açiklandi.

Walter Reed Ulusal Askeri Tip Merkezi tarafindan yapilan açiklamada, Austin’e kanser teshisinin geçtigimiz sene aralik ayinda koyuldugu belirtilerek, kanseri tedavi etmek için 22 Aralik’ta prostatektomi adi verilen cerrahi prosedür uygulandigi ifade edildi. Açiklamada, "Bu islem sirasinda genel anestezi altindaydi. Bakan Austin ameliyattan sonra sorunsuz bir sekilde iyilesti ve ertesi sabah evine döndü. Prostat kanseri erken teshis edildi ve prognozu mükemmel" denildi.

Austin’in 1 Ocak’ta "siddetli karin, kalça ve bacak agrisi ile mide bulantisi dahil" komplikasyonlar nedeniyle hastaneye yeniden yatirildigi ve idrar yolu enfeksiyonu geçirdiginin tespit edildigi belirtildi.

"Prostat kanseri ve bununla ilgili prosedürler son derece kisiseldir”

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder düzenledigi basin toplantisinda, Austin’in kendisine prostat kanseri teshisi konuldugunu neden açiklamadigi sorusuna “son derece kisisel" cevabini verdi. Ryder, "Prostat kanseri ve bununla ilgili prosedürler son derece kisiseldir. Ileriye dönük olarak mümkün oldugunca seffaf olmak için çalismaya devam edecegiz ve tekrardan bakana acil sifalar diliyoruz” dedi.

Austin’in enfeksiyon tedavisi için hastanede geçirdigi son 8 gün boyunca bilincini hiç kaybetmedigin ve genel anestezi almadigini aktaran Ryder, Austin’in çalismaya devam ettigini ve personeliyle düzenli oalrak iletisim halinde oldugunu söyledi.



“Tüm sorumlulugu üstleniyorum”

Austin yaptigi yazili açiklamada “iletisim eksikliginin” sorumlulugunu üstlenmis, “Bu benim sagligima iliskin tibbi prosedürdü ve açiklama kararlarimin tüm sorumlulugunu üstleniyorum. Iyilestim ve Pentagon’a dönmeyi sabirsizlikla bekliyorum” demisti.

Hastane süresince kendisi ile ilgilenen doktor ve hemsirelere tesekkür eden Austin, “Basinin seffaflik konusundaki endiselerini de anliyorum ve kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi konusunda daha iyi bir is çikarabilecegimin farkindayim” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA