New York'taki Yahudiler 'Gazze'de Ateskes' Çagrisiyla Holland Tüneli'ni Trafige Kapatti

ABD’nin New York kentinde yasayan Yahudiler, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarina tepki göstererek, ateskes çagrisiyla New York eyaleti ile New Jersey eyaletini birbirine baglayan Holland Tüneli’ni trafige kapatti.

New York'taki Yahudiler 'Gazze'de Ateskes' Çagrisiyla Holland Tüneli'ni Trafige Kapatti
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari geçtigimiz sene 7 Ekim’den bu yana devam ederken, ABD’nin New York kentinde yasayan Yahudiler, Gazze Seridi’nde ateskes çagrisinda bulunarak eylem düzenledi.

Irksal ve Ekonomik Adalet için Yahudiler (JFREJ) toplulugu üyesi çok sayida Yahudi ve New Yorklu, Gazze Seridi’nde derhal ateskes ilan edilmesi ve esirlerin serbest birakilmasini talep ederek, New York eyaleti ile New Jersey eyaletini birbirine baglayan Holland Tüneli’nin birçok girisini trafige kapatti. Göstericiler, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze Seridi’ndeki isgale son vermesi çagrisinda bulunarak, “Bizim vergilerimizle, bizim adimiza etnik temizlik yapilirken isler her zamanki gibi devam edemez. Yahudilerin güvenligi adi altinda Filistinliler bombalanirken ve aç birakilirken, Yahudiler sessiz kalmayacak” denildi.

Gösteri nedeniyle polis çok sayida protestocuyu gözaltina aldi.
Kaynak: İHA