Fatih Camii'nde Biçakli Saldiri Açiklamasi Imam Ve Bir Vatandasin Hayati Tehlikesi Sürüyor

Fatih Camii’nde huzursuzluk çikararak slogan atan ve kendisini uyaran imam ile bir vatandasi biçaklayan zanli, yakalanarak gözaltina alindi. Yaralanan Fatih Camii imami ve 1 vatandasin hayati tehlikesi sürerken, olaya iliskin Istanbul Valiligi yazili açiklama yapti.

Fatih Camii'nde Biçakli Saldiri Açiklamasi Imam Ve Bir Vatandasin Hayati Tehlikesi Sürüyor
Olay, saat 19.15 siralarinda Fatih Camii’nde meydana geldi. Iddiaya göre Ö.S. isimli sahis, Fatih Camii içerisine girerek slogan atti. Cami içerisinde huzursuzluk çikaran sahis, kendisini uyarmak için gelen Fatih Camii imami Galip Usta ve Bilal Erdem’i biçakla saldirarak yaraladi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Galip Usta ve Bilal Erdem yapilan ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirilirken, polis olayla ilgili inceleme baslatti. Öte yandan 2 yaralinin da hayati tehlikesinin bulundugu ögrenildi.

Istanbul Valiligi’nden olayla ilgili yapilan açiklamada, “8 Ocak günü saat 19.15 siralarinda Ö.S. isimli sahis, Fatih Camii içerisinde slogan atarak, cami içerisinde huzursuzluk çikarmistir. Fatih Camii imami Galip Usta da sahsi uyararak disari çikmasini istemis, Ö.S. isimli sahis bu sirada Galip Usta ve Bilal Erdem’i biçakla yaralamistir. Sahis, olayin ardindan güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltina alinirken, Galip Usta ve Bilal Erdem kaldirildiklari hastanede tedavi altina alinmistir. Iki yaralinin hayati tehlikesi bulunmaktadir” denildi.
Kaynak: İHA