Erfelek Kestanesinde Sona Dogru Açiklamasi Kilosu 350 Lira

Sinop’un meshur Erfelek kuzu kestanesi sona yaklasti. Sezonun son kestaneleri Sinop’taki tezgahlarda kilosu 350 liradan satiliyor.

Erfelek Kestanesinde Sona Dogru Açiklamasi Kilosu 350 Lira
Sinop’un meshur Erfelek kuzu kestanesi tezgahlardaki son günlerini yasiyor. Gal arisi zararlisi ve kestane mevsimindeki yetersiz yagislarin etkisiyle az bulunan kestane Sinop’taki tezgahlarda tükenme noktasina geldi. Kestanenin az olmasi fiyatinin yüksek olmasina neden oldu. Geçen yillarda kilosu 30-40 lira olan kestane, bu yil 200 liradan asagi düsmedi. Sezonun son kestaneleri ise kilosu 350 liradan satisa sunuluyor.

Sinoplu kestane saticisi Cemalettin Ergül, iki yildir kestanede hayal kirikligi yasadiklarini söyledi.

Ergül, “Maalesef kis aylarinda en çok kazanç sagladigimiz kestaneden iki yildir kazanç saglayamiyoruz. Galarisi hastaligi ve eylül-ekim aylarindaki yetersiz yagislar verimi çok düsürdü. Bu yüzden kestanenin fiyati bu sene 200 liradan asagiya düsmedi. En son aldigim kestanin kilosunu 330 liradan aldim, 350 liraya satiyorum 20 lira da çok düsük bir kazanç. Zaten satamiyoruz buranin insani almiyor. Sadece il disinda yasayan sevdiklerine kestane yollamak isteyen kisiler gelip alabiliyor. Bu da yetersiz kaliyor ve bir kazancimiz yok. Bunlar sezonun son kestaneleri, bundan sonra kestane yok” dedi.

Kaynak: İHA