Cumhurbaskani Erdogan, Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Dogan'dan 'Rekor Oy' Istedi

SAMSUN – AK Parti’nin Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Halit Dogan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kendisine, “Seni sadece Samsun’a büyüksehir belediye baskani olman için seçmedim, Samsun’daki en yüksek oyu alip, rekor kirman için seçtim” dedigini açiklayarak, “Sehir bize, biz de sehre emanetiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Dogan'dan 'Rekor Oy' Istedi
Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi olarak açiklanan Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, Samsun’a gelisinde coskuyla karsilandi. AK Parti Il Baskanligi önünde de partililer ve vatandaslar tarafindan mesale ve tezahüratlar ile karsilanan ve yogun ilgi esliginde tebrikleri kabul eden Cumhur Ittifaki Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Halit Dogan, parti binasinda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Dogan, “Simdi yeni bir süreç basliyor. Çarsamba’da birçok projeyi hayata geçirdik. Insanlarla aramizda kiymetli bir bag olustu. Yüzde 77 gibi bir oyla baskan olmanin hem mutlulugunu hem de sorumlulugunu bilerek hizmet ettik” diye konustu.



“Rekor kirman için seçtim’ dedi"

Cumhurbaskani Erdogan tarafindan kendisine bir sorumluluk daha yüklendigini ifade eden Dogan, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, görevi bana tevdi ederken, ‘Seni sadece Samsun’a büyüksehir belediye baskani olman için seçmedim, Samsun’daki en yüksek oyu alip, rekor kirman için seçtim’ dedi.

Bu bize farkli bir sorumluluk daha yüklemis oldu. Insallah Cumhurbaskanimizin yükledigi bu sorumlulugu da büyüksehir belediyesi baskan adayligi sorumlulugumuzu da insallah tüm teskilatimizda birlikte Samsun’da 18 belediyenin tamamini kazanarak, Samsun’da rekor bir oy alarak taçlandirmak telasi içerisindeyiz. Enerjimiz çok yüksek. Agabeylerimizin, ablalarimizin tecrübelerine inaniyoruz. Insallah büyüklerimizin tecrübesi, bizlerin enerjisi ile Samsun’u daha ileriye tasimakla alakali yapilmasi gereken ne varsa hep beraber istisare kültürü içerisinde birbirimizi asla dislamadan, herkesi bir pota içerisinde eriterek, Samsunluluk ruhuyla hareket ederek yolumuza devam edecegiz” seklinde konustu.



“Sehir bize, biz de sehre emanetiz”

Seçim süreci ve yapacaklariyla alakali da konusan Dogan, “Beyazin siyaha, siyahin da beyaza üstünlügü yoktur’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Böyle bir dinin mensubuyuz. Asla kimseyi kiligindan kiyafetinden, giysisinden, yediginden içtiginden, evinden, esyasindan yadirgayacak halimiz yok. Yine hiç kimseyi bu sehre nereden geldigiyle alakali sorgulayacak haddimiz de yok, hakkimiz da yok. Hep beraber bu sehirde ekmek yiyoruz, yasiyoruz. Hep beraber bu sehri daha ileriye götürmek için bir sorumlulugumuz var. Insallah birlik ve beraberlik içerisinde, asla fitneye firsat vermeden yolumuza devam edecegiz. ‘Isimiz hizmet, gücümüz millet’ diyoruz. Samsun’u yeni OSB’ler ile analarin evlatlarindan is bulmak için ayrilmadigi, evlatlarin memleketinden gurbete çikmadan ekmek buldugu, üniversite ögrencileri ile her kesimi ile mutlu oldugu bir kesim haline getirmekle alakali büyük bir sorumlulugumuz var. ‘Sehir bize, biz de sehre emanetiz.’ Herkes sehirde, sehrin kendisine ait oldugunun idrakinde, sehir de bana emanet idrakinde insallah yasayacagiz. Allah bu seçim sürecini bize ve ülkemize hayirli etsin” ifadelerini kullandi.

Toplantida ayrica AK Parti Samsun Il Baskani Mehmet Köse ve eski Milletvekili Fuat Köktas da hazir bulunarak, Halit Dogan’a çiktigi yolda basarilar diledi. Cumhur Ittifaki’nin diger bir ortagi MHP Samsun Il Baskanligi’ndan yetkililer de toplantida Baskan Dogan’a tam destek vereceklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA