Büyüksehir Belediye Baskani Adayi Hatipoglu, Eskisehir'de Coskuyla Karsilandi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan AK Parti’nin Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi olarak açiklanan Idris Nebi Hatipoglu, partililerle bulusmasinda yaptigi konusmada, “Zamanimin büyük çogunlugunu çarsida, pazarda, sokakta, sizlerle geçirecegim, ofiste oturmayacagim” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Adayi Hatipoglu, Eskisehir'de Coskuyla Karsilandi
Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, 31 Mart’ta yapilacak seçimlerde Eskisehir Milletvekili Idris Nebi Hatipoglu’nun Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi oldugunu açiklamisti. Bugün Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hatipoglu, Yüksek Hizli Tren ile Eskisehir’e geldi. Hatipoglu’na AK Parti milletvekilleri Aysen Gürcan, Fatih Dönmez ve AK Parti Eskisehir Il Baskani Süleyman Reyhan eslik etti. Tren istasyonunda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskisehir Il Baskani Ismail Candemir, ilçe belediye baskanlari ve partililerce büyük bir coskuyla karsilanan Idris Nebi Hatipoglu, hazirlanan salona geçti.

“Bizim kimsenin yasi ile alip veremedigimiz yok”

AK Parti Eskisehir Milletvekili Aysen Gürcan, “Belki diger sehirler için aday belirleme süreci zor geçmis olabilir. Ama Eskisehir’de bu süreç hamdolsun gerçekten tahtini hazirladik, Rabbim de gönderdi. Eskisehir’in ihtiyaçlarini bilen, sehrin tüm sorunlarina hakim bu sehrin evladi Nebi Hatipoglu ile belediyeciligin nasil yapilacagini insallah bütün Eskisehir görecek. Bizim kimsenin yasi ile alip veremedigimiz yok. Büyüklerimize saygi bizim kültürümüzden gelen bir ahlakimizdir. Ama sözde yenilik diyerek harekete geçenlerin gelip dolasip, ulastigi yeri birlikte görüyoruz” dedi.



“1 Nisan’da Eskisehir bunlari emekli edecek insallah”

AK Parti Eskisehir Milletvekili Fatih Dönmez de söyle konustu:

“Belediye baskanlari 4-5 yil önce bir seçime girdiler. Zaman zaman arkadaslara soruyorum; ‘Baskanlarin hangi konularda, ne tür taahhütleri oldu?’ diye. Dediler ki, özellikle Büyüksehir Belediye Baskani ile ilgili herhangi bir taahhütü yok. ’Taahhüt olmadan seçim kazanilir mi?’ dedim. Hakikaten o seneki arsivlerine baktim. Sayin baskan herhangi bir taahhütte bulunmamis. Çünkü yarin vatandasin huzuruna çiktiginda ‘Vatandas benim yakama yapisir, sen söz verdin niçin yapmadin?’ der diye taahhütte bulunmamis. Bu baska bir seyin de ifadesi, göstergesi. Emekliye hazirlanan insanlar bilirler. Bazen etrafindaki çolugu çocugu gelir, ‘Baba bize bir sey yapmayacak misin?’, ‘Anne bize bir sey almayacak misin?’ der. O der ki ‘Ben yapacagimi yaptim sira sizde’ simdi. Eskisehir’deki baskanlarin psikolojisi bu. Onlar kendilerini emeklilige hazirlamislar. Fazla beklemeyecekler, 1 Nisan’da Eskisehir bunlari emekli edecek insallah.”

“Zamanimin büyük çogunlugunu sizlerle geçirecegim, ofiste oturmayacagim”

Son olarak kürsüye çikan Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Idris Nebi Hatipoglu, uzun yillardir baskan olmak için hayal kurdugunu söyledi.

Aday oldugu için heyecanindan bahseden Hatipoglu, sunlari söyledi:

"Eskisehir’i layik oldugu hizmetlerle tanistirmak istiyorum. Çok gururluyum, çünkü siz dava arkadaslarim ile bu kutlu yolculukta yalniz olmadigimi görüyorum. Agir bir yükün altina girdigimin farkindayim, sorumluluklarimin farkindayim. Sizlerin de destegi ile Eskisehir’i gerçek belediyecilik faaliyetlerinin gösterildigi bir sehir haline getirmek için çok çalisacagim. Muhterem hemsehrilerim, ben bu sehirde dogdum, bu sehirde yasadim. Bu sehrin her sokagini, caddesini, mahallesini çok iyi biliyorum. Bu sehirde yasayan en küçügünden en büyügüne bütün hemsehrilerimin dertleriyle dertlenecegim. Tüm ihtiyaç sahiplerinin her an yaninda olacagim. Bunlari da öyle oturdugum yerden falan degil, ofisler falan degil, vatandaslarimin yaninda yapacagim. Zamanimin büyük çogunlugunu çarsida, pazarda, sokakta sizlerle geçirecegim, ofiste oturmayacagim."
Kaynak: İHA