Ankara'da Tip Fakültesi Ögrencilerinden Depremzedeler Için Konser

Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Tip Fakültesi ögrencilerinin kurdugu müzik toplulugu ‘Koro Diaphragma’, depremzedeler için konser düzenledi.

Ankara'da Tip Fakültesi Ögrencilerinden Depremzedeler Için Konser
Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Tip Fakültesi ögrencileri tarafindan kurulan müzik toplulugu ‘Koro Diaphragma’, ‘asrin felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaras depremlerinden etkilenen depremzedeler için düzenlenen konserde yerli ve yabanci birçok sarki seslendirdi. Konsere Kizilay Baskani Fatma Meriç ile Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Rektörü Ali Cengiz Köseoglu’nun yani sira çok sayida ögrenci katildi.

Dinleyiciler sarkilara alkislarla eslik etti.

Kizilay Baskani Fatma Meriç, yaptigi konusmada 6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin Türkiye tarihinin en büyük acisi oldugunu ifade ederek, konseri düzenleyen ögrencileri tebrik etti. Konser gelirinin tamaminin depremzedelere gidecegini kaydeden Meriç, depremin üzerinden yaklasik 1 sene geçtigini de hatirlatarak, deprem bölgesinde zorlu hayat mücadelesi veren depremzedelere yönelik destegin aksamamasi gerektigini belirtti.

Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoglu ise deprem felaketi gibi anlarda yaralarin kolay sarilamadigini dile getirerek, destek amaciyla konser düzenleyen ögrencilere tesekkür etti.

Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Etlik Milli Idare Konferans Salonu’ndaki konserin geliri depremin yol açtigi yaralari sarmak için Kizilay’a bagislanacak.
Kaynak: İHA