AB Yüksek Temsilcisi Borrell Ile Suudi Arabistan Disisleri Bakani Farhan Bir Araya Geldi

Avrupa Birligi (AB) Dis Iliskiler ve Güvenlik Politikasi Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faisal bin Farhan ile bir araya geldi. Görüsmede, Israil-Filistin ihtilafinda iki devletli çözüm ele alindi.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell Ile Suudi Arabistan Disisleri Bakani Farhan Bir Araya Geldi
AB Dis Iliskiler ve Güvenlik Politikasi Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Suudi Arabistan’a resmi ziyarette bulundu. Borrell, baskent Riyad’daki temaslari çerçevesinde Körfez Isbirligi Konseyi Genel Sekreteri Jasem Mohamed Albudaiwi ve Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faisal bin Farhan ile ayri ayri görüsme gerçeklestirdi. Borrell, yaptigi açiklamada Farhan ile Israil-Filistin ihtilafinda iki devletli çözümü ele aldiklarini belirterek, “Ortak baris girisimimiz ve iki devletli çözüm konusunda varilan uluslararasi mutabakati eyleme dönüstürmeye yönelik adimlar hakkinda konustuk. Zorlu bir yol ama barisin alternatifi yok” dedi.

Borrell, Farhan’i 22 Ocak’ta Belçika’nin baskenti Brüksel’de düzenlenecek olan Disisleri Konseyi Toplantisi’na davet ettigini açikladi.



Borrell, Riyad’da Blinken ile görüstü

Borrell, ayrica Orta Dogu turu kapsaminda Riyad’da temaslarda bulunan ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile de bir araya geldi. Borrell yaptigi açiklamada, Blinken ile Gazze Seridi’ndeki insani felaketin dindirilmesi, bölgedeki gerilimin azaltilmasi ve Birlesmis Milletler’in (BM) rolünün güçlendirilmesi konusunda devam eden çabalar hakkinda görüs alisverisinde bulunduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA