Zigana Dagindan Essiz Gün Batimi Manzaralari

Gümüshane’nin Torul ilçesi sinirlarinda yer alan tarihi Ipek Yolu üzerindeki 2 bin 50 metre rakimli Zigana Dagi geçidindeki essiz gün batimi manzaralari ziyaretçilerine görsel bir sölen sunuyor.

Zigana Dagindan Essiz Gün Batimi Manzaralari
Dogu Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek zirvelerinden birisi olan, antik çaglardan beri ticaret yollari üzerindeki önemini koruyan ve insanlarin limana ulasmak için asmak zorunda kaldigi zorlu geçit olarak kayitlara geçen Zigana Dagi, yilin her mevsiminde farkli güzellikler sunuyor.

Yagan karla birlikte beyaz gelinligini giyen ve karin en çok yakistigi yerlerden birisi olan Zigana Dagi, aksam saatlerinde kis günesinin ufuk çizgisine inerken gökyüzünü boyadigi muhtesem renklerle bezeniyor.

Pembe, turuncu, sari ve mor tonlariyla karsisindaki yüksek daglarin ardina gizlenmek üzere hizla inen günes adeta bir sanat eseri gibi göge yansiyan o anlari olustururken, Zigana ile özdeslesen sis, dagin yamaçlarindaki orman ve vadiler bu renk cümbüsüne ayri bir güzellik katiyor.

Zigana Daginda gün batiminda çekilen fotograflar doganin ihtisamini ölümsüzlestirirken, bölgede bulunan dev salincaklar da alanin manzarasini panoramik olarak izleme imkani sunuyor.

Özellikle gün batimini çekmek için aksam saatlerini bekleyen fotograf sanatçilari ve vatandaslar fotograf makinelerinin ve cep telefonlarinin deklansörlerine defalarca basarak o anlari ölümsüzlestiriyor.
Kaynak: İHA