TENMAK-Düzce Üniversitesi Is Birligi Çalistayi Gerçeklestirildi

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Arastirma Kurumu (TENMAK) ve Düzce Üniversitesi is birligiyle düzenlenen “TENMAK-Düzce Üniversitesi Is Birligi Çalistayi” gerçeklestirildi.

TENMAK-Düzce Üniversitesi Is Birligi Çalistayi Gerçeklestirildi


"TENMAK-Düzce Üniversitesi Is Birligi Çalistayi” gerçeklestirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen programa Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TENMAK Baskani Prof. Dr. Abdulkadir Balikçi, Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Öztürk, sanayi kuruluslarinin yöneticileri, davetli konuklar ile akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Düzce Üniversitesi Arastirma Dekani Prof. Dr. Emine Tekin, Düzce Üniversitesi’nin; akademik kadrosu, ögrenci sayilari, basarilari, arastirma ve uygulama merkezleri ile Düzce Teknopark hakkinda bilgiler aktararak, çalistay vasitasiyla TENMAK ve kurumlarla is birlikleri, verimli projeler üretmek istediklerini ifade etti.



TENMAK bünyesindeki 5 enstitü ile arastirma faaliyetleri gerçeklestiriyor

Programda konusan TENMAK Baskani Prof. Dr. Abdulkadir Balikçi, Düzce Üniversitesi’nde bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek davet için Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’e tesekkür etti. Türkiye’nin yeni kurumlarinin basinda geldiklerini belirten Prof. Dr. Abdulkadir Balikçi, TENMAK’in 2020 yilinda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’na bagli, özel bütçeli kurum olarak kuruldugunu söyledi.

Bünyesindeki bes enstitü ile arastirma faaliyetleri gerçeklestirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Balikçi; Bakanligin ihtiyaç duydugu teknolojik hazirliklari yapmak, sorumlu oldugu alanlarla ilgili Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek ve fonlamak, nükleer, enerji ve maden teknolojilerinde destek çagrilarina çikmak gibi faaliyetler yürüttüklerini sözlerine ekledi. Ürün bazli ticarilesebilecek çiktilari hedeflediklerine isaret eden Abdulkadir Balikçi, üniversitelerle çalismanin da temel hedefleri arasinda oldugunu vurguladi.

Gelecegin konusunun hidrojen

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TENMAK ile is birligi içerisinde program yapmanin onur verici oldugunu belirterek sözlerine basladi.

Üniversiteler ve sanayi kuruluslarinin TENMAK ile yeni konseptler gelistirmeleri gerektigine dikkat çeken Rektör Sözbir, gelecegin konusunun hidrojen oldugunun altini çizdi. Arastirma sonucunun inovasyona dönüsmesinin önemli, ticarilesmesinin ise daha önemli oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Nedim Sözbir, programin hayirli ve faydali olmasi temennileriyle konusmasini noktaladi.

Açilis ve protokol konusmalarinin ardindan Düzce Üniversitesi Arastirma Dekani Prof. Dr. Emine Tekin’in yönetiminde programin sunumlar bölümüne geçildi. Sunumlarda; TENMAK bünyesindeki Enstitüler ve Koordinatörlüklerin amaçlari, hedefleri ve gerçeklestirdigi faaliyetlerle ilgili önemli bilgiler paylasildi.

Sunumlar gerçeklestirildi

Enerji ve Teknoloji Politikalari Koordinatörü Dr. Celal Erbay, “Enerji Politikalari”, Uluslararasi Iliskiler Koordinatörlügü’nden Dr. Ayça Aylangan “Uluslararasi Is Birlikleri”, Destek Programlari Grup Sorumlusu Doç. Dr. Gülten Özçayan “TENMAK Destekleri ve Çagrilari”, Nükleer Enerji Arastirma Enstitüsü Baskani Doç. Dr. Bahadir Saygi “Nükleer Enerji Faaliyetleri” ve Bor Arastirma Enstitüsü Baskanligi’ndan Arastirmaci Cennet Yildirim “Boren Ar-Ge Faaliyetleri” baslikli sunumlarini katilimcilarla paylasirken, NATEN Ar-Ge ve Inovasyon Koordinatörü Dr. Merve Taner Camci “Nadir Toprak Elementleri”, Temiz Enerji Arastirma Enstitüsü Baskani Ragip Kiziltas “Temiz Enerji Arastirmalari”, Enerji Arastirma Enstitüsü’nden Dr. Tuncay Altun ise “Enerji Arastirmalari” adli sunumlariyla programa katki sagladi.

Sunumlarin sonrasinda konusmacilara Rektör Nedim Sözbir tarafindan tesekkür belgeleri takdim edildi.

Programin ögleden sonraki bölümünde ise Rektörlük Çalistay Salonu’nda; katma degerli çalismalar, is birligi imkanlari ve ortak projeler konusunda fikir alisverisinde bulunuldu.
Kaynak: İHA